Canelons per Sant Esteve

Canelons per Sant Esteve

0 831

Aquesta recepta la dediquem a les mares i les àvies, ja que elles són les que han mantingut la tradició i ara nosaltres hem de prendre el testimoni.

A Catalunya tenim dos plats estrella durant les festes de Nadal, l’escudella amb carn d’olla i els tan esperats canelons per Sant Esteve. 

Donen una miqueta de feina, però mereixen la pena per uns dies tan senyalats.

Per què quedin amb més bon gust i casolans aconsellem rostir les carns.

Ingredients:

Pel farcit:

400 gr. de carn de vedella

1/2 pollastre

1 branca d’api

2 cebes

2 tomàquets

2 alls

1 fulla de llorer

1 got de vi blanc

100 ml de brou

100 ml de brandi

Per la beixamel:

80 g de mantega

80 g de farina refinada

700 cl de Llet Nostra sencera

1 g de nou moscada ratllada

sal

pebre blanc

Pel gratinat:

50 g de formatge emmental ratllat

El farcit

Agafar una cassola amb oli i posar el pollastre i la carn (tallada a trossos) a daurar. Quan comenci a prendre color afegir les verdures trossejades i deixar fer a foc lent. Una vegada la verdura estigui feta posar el vi i deixar reduir. A continuació posar 100 mil·lilitres de brou i els 100 mil·lilitres de brandi i coure les carns. Una vegada fetes, treure-les i triturar-les amb una mica d’aquest brou i després reservar-les. El farcit és millor tenir-lo preparat d’un dia per l’altre.

La beixamel

Posarem en una cassola mantega i li afegirem 2 cullerades de farina i barrejarem bé perquè la farina prengui color -però no es cremi-, posant seguidament la llet, però a poc a poc, sense parar de donar voltes, fins que trobem el punt just. Quan estigui, posar-li un polsim de nou moscada

Fem els canalons

Preparar la pasta dels canelons segons les indicacions de l’envàs, estirar les plaques i assecar-les amb un drap de cotó. Emplenar les plaques de canelons amb la massa que teniu preparada.

Posar-los en una safata de forn i cobrir-los amb la beixamel; després posar formatge ratllat per damunt i uns trossets de mantega petits; això els ajuda a daurar. Posar-los al forn i a esperar que es facin.

BON PROFIT!!

A Llet Nostra fem colla amb la cuina catalana.

Articles similars

0 325
Sopa freda de cogombre

0 404
Empanada de pollastre

0 491

Sense comentaris

Deixa un comentari