Coca de Sant Joan amb Llet Nostra. La nostra coca

Coca de Sant Joan amb Llet Nostra. La nostra coca

0 368

Ens encanten les nostres tradicions, per això a aquest blog fem divulgació puntualment d’algunes de les més importants per transmetre la il·lusió de repetir-les any darrera any.

Aquesta setmana és la revetlla de Sant Joan i compartirem la recepta de la coca de Sant Joan, la clàssica.

Encara que els darrers anys amb la innovació del gremi de pastisseria català han sorgit noves i dolces versions.

Està bona recent feta o també el dia després de la festa sucant-la amb Llet Nostra per esmorzar. Deliciosa!

Els ingredients són els següents:

  • 125 ml de Llet Nostra
  • 250 g farina de força
  • 100 grams de sucre
  • 100 g de mantega
  • 2 Ous
  • 20 grams de Llevat en pols
  • 1 branqueta de canyella
  • Pell d’una llimona ratllada
  • Un pessic de sal
  • 50 grams de Pinyons
  • 100 grams de fruita confitada variada (taronja, meló…)

S’hi poden afegir espècies (comí, canyella, anís estrellat, etc..) a la massa, ben triturades per no trobar-les a la massa.

 Anem a fer la coca de Sant Joan més bona! .

Primer desfés el llevat amb el mig got de Llet Nostra calenta. Posteriorment afegim tres cullerades de farina i ho treballeu fins fer una massa llisa i ben fina; deixeu-ho reposar fins que dobli el volum. Aquesta seria la primera fermentació de la massa o massa mare.

Depenent de la temperatura ambient el temps per que dobli el volum és diferent, normalment unes vint-i quatre hores.

Al dia següent amb la resta de farina feu un volcà i al centre hi poseu la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i un pessic d’anís en pols. La massa es pot treballar amb la mà o amb una forquilla. Un cop treballada i fina la massa, cal afegir i barrejar amb la massa mare que teníem guardada fermentant des del dia anterior. Continuar treballant la massa que s’obté de la barreja de les dues masses fins que quedi fina i compacta.

Unteu una placa de forn amb oli o mantega, podeu posar un paper de forn o una làmina de forn per que no s’enganxi, estireu la massa ben estirada amb un gruix d’un centímetre i la forma que més t’agradi, ovalada o canònica (doble de llarg que d’ample).

Pinteu la massa amb l’ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades i tallades a trossos. Deixeu reposar la coca fins que dobli el volum (aquesta és la segona fermentació).

Es pot farcir de crema, cabell d’àngel, xocolata o mil idees que us poden encantar. Com més us agradi.

Veieu que fàcil? Només cal paciència i ganes de gaudir de la millor coca casolana.

Aquest any no teniu excusa per no degustar una meravellosa coca de Sant Joan.

 Fem colla amb les nostres tradicions! Fem colla amb la revetlla de Sant Joan!

Articles similars

Sopa freda de cogombre

0 94
Empanada de pollastre

0 123

Sense comentaris

Deixa un comentari