Crestes de formatge

Crestes de formatge

0 338
Crestes de formatge

Ingredients

Per a la massa:

  • 100 g de pasta filo
  • ½ tassa de mantega fosa

Per al farciment:

  • 1 tassa de mató poc quallat i baix en greix
  • ½ tassa de formatge romà, parmesà o gruyère ratllat
  • 1 ou, batut
  • 2 cullerades soperes de julivert
  • Sal i pebre
  • Una mica de nou moscada

 

Preparació

Per a la massa:

Tallar la pasta filo en làmines de 6 a 7 centímetres i mig, apilar i reservar-les tapades amb un drap lleugerament humit, ja que si s’assequen es trenquen.

Per al farciment:

Barrejar bé el mató, el formatge ratllat, l’ou i el julivert; assaonar amb sal i pebre i una mica de nou moscada.

Per a les crestes:

Greixar una safata de forn amb la mantega fosa. Utilitzar un costat de la safata com a espai de treball, estirar una làmina de pasta filo, pintar per sobre amb mantega fosa, posar una cullerada plena de farciment en una punta, doblegar una cantonada per fer un triangle i continuar doblant (fent triangles) fins utilitzar la làmina sencera. Pintar la part superior amb mantega. Ficar els triangles al forn a 175ºC entre uns 10 i 15 minuts. Servir immediatament.
Les crestes es poden preparar amb antelació i guardar-les a la nevera o al congelador, ja a punt per posar al forn en l’últim moment. Si sobren crestes, el que és bastant improbable, les pot tornar a posar cruixents escalfant-les al forn.

 

Dieta Mediterrània

 

Articles similars

0 34

0 130

Sense comentaris

Deixa un comentari