Gratinat de carbassó i formatge

Gratinat de carbassó i formatge

0 157
Gratinat de carbassó i formatge

(per a 4 persones)

Ingredients

  • 4 cullerades d’oli d’oliva i una mica més per engreixar la font
  • 6 carbassons tallats a rodanxes
  • Sal i pebre
  • 2 cullerades d’estragó fresc picat o d’una barreja de menta, estragó i julivert
  • 200 g de gruyère o de parmesà ratllat
  • 125 ml de llet
  • 125 ml de nata per cuinar
  • 2 ous
  • Nou moscada acabada de ratllar

Preparació

Escalfa l’oli d’oliva en una paella a foc mig i fregeix les rodanxes de carbassó de 4 a 6 minuts, donant-los la volta diverses vegades, fins que es daurin. Treu-les de la paella, deixa-les escórrer sobre paper de cuina i salpebra.

Estén la meitat del carbassó a la base greixada d’una safata profunda que pugui anar al forn. Espargeix amb la meitat de les herbes i 50 g de formatge. Repeteix les capes una vegada més.

Barreja la llet amb la nata i els ous. Empolvora amb nou moscada, sal i pebre i aboca’l sobre el carbassó. Afegeix per sobre la resta del formatge ratllat.

Cou el gratinat al forn preescalfat a 180ºC entre 35 i 45 minuts, o fins que hagi quallat la crema i la superfície tingui un bonic color daurat. Treu el gratinat del forn i deixa reposar 5 minuts abans de portar-lo a la taula.

 

Dieta Mediterrània

Articles similars

Sopa freda de cogombre

0 213
Empanada de pollastre

0 260

Sense comentaris

Deixa un comentari