Lasanya al forn

Lasanya al forn

(per a 6 persones)

Ingredients

  • 1 ceba gran
  • 1 dent d’all
  • 2 cullerades sopera d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 llauna (150g) de tomàquet triturat
  • 1 tassa de fons de carn, brou o aigua
  • 3 l d’aigua
  • 150 g de làmines de pasta per lasanya
  • 400 ml de mató desnatat
  • ½ tassa de llet desnatada
  • 100 g de mozzarella (per pizza)
  • ¼ de tassa de formatge parmesà ratllat

Preparació

Tallar la ceba i l’all en trossos fins, daurar amb 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, afegir la sal, el tomàquet, el fons de carn, brou o aigua i bullir a foc lent durant mitja hora.

Mentrestant, portar a ebullició 3 litres d’aigua amb sal, afegir la pasta i coure fins que estiguin tendres (12 a 15 minuts). Escórrer i rentar amb aigua freda. Barrejar el mató amb la llet desnatada i 1 cullerada sopera d’oli d’oliva. Tallar la mozzarella a rodanxes.

En una safata per a forn greixada alternar capes de làmines de pasta, talls de mozzarella, la barreja del mató, la salsa de tomàquet i una mica de parmesà empolvorat fins que s’acabin tots els ingredients; posar una cobertura de formatge ratllat. Coure al forn a 190ºC durant 30 minuts.
COMENTARI: Tots els cuiners italians té diverses receptes preferides per fer lasanya i la majoria són bones. Després d’experimentar una mica amb les variacions generals veurà que, de fet, és difícil que surti malament.

Es poden afegir bolets o tòfones, es pot substituir la salsa de tomàquet per beixamel, o una llauna d’espinacs per a nadons o carbassons petits tallats a làmines molt fines o algun tipus de carabassa. També pot provar amb les seves herbes aromàtiques (orenga, farigola, romaní), però sense passar-se. Intenti afegir un ou sencer batut a la barreja de formatge, i no es sorprengui si la recepta per a 6 persones se la mengin entre 4.

logodietamediterranea

Font: Dieta Mediterrània

Articles similars

Sense comentaris

Deixa un comentari