Que el fred no t’aturi! Prepara un esmorzar calent amb Llet Nostra

Que el fred no t’aturi! Prepara un esmorzar calent amb Llet Nostra

0 305

Febrer és un dels mesos més freds de l’any. A més, els meteoròlegs ens avisen que aquest cap de setmana tornaran a baixar les temperatures, així que us proposem una sèrie d’esmorzars fets amb Llet Nostra perquè gaudiu del confort d’un esmorzar calentó.

Comencem amb una dolça recepta típica de la cuina d’aprofitament. Les rostes de Santa Teresa. Necessitarem:

  • Una barreta de pa primeta.
  • 1/2 litre de Llet Nostra
  • Sucre
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • 2 ous
  • Canyella en pols

Com ho fem? Posem en un bol gran la llet, una mica de sal i la canyella. Tallem el pa a llesques primes. Les posem en el bol i deixem que s’empapin. Les treiem perquè deixin anar la llet sobrant. Mentrestant batem els ous sencers en un plat i posem al foc una paella amb oli. Arrebossem les llesques amb l’ou i les anem fregint fins que agafin un color daurat.  Les podem posar en una safata, posar el sucre per sobre i a gaudir de l’esmorzar!

Un altre clàssic dels esmorzars calents és el Suís que mai no passa de moda! És fàcil de fer i deliciós. Una bona tassa de xocolata calenta fa que el dia sigui especial. A molts ens transporta a la infància més dolça.

No us sentiu culpables de prendre xocolata, estudis clínics recents han conclòs que el consum de xocolata té nombrosos beneficis: té efectes antioxidants, afavoreix la circulació, aporta àcids grassos essencials, minerals com el ferro i el magnesi, vitamina B9, fibra, flavonoides i té un efecte vigoritzant sobre el sistema nerviós central i l’estat d’ànim. Així que no teniu excusa per resistir-vos.

La preparació és tan fàcil com això: escalfeu ¼ de litre de Llet Nostra (pot ser descremada), abans de que bulli, poseu 5 cullerades soperes de cacau en pols, remeneu amb una cullera de fusta fins que bulli. Apagueu el foc. Aquesta recepta és per una sola tassa. Tingueu en compte que la mesura és 200gr. de cacau per a cada litre de llet. Poseu la xocolata en un bol i afegiu la nata muntada a sobre. Bon profit!

I per acabar, us deixem la recepta d’un esmorzar que s’està posant de moda entre els runners per el seu valor nutritiu i energètic i alhora perquè és molt saludable. És un esmorzar britànic que cada dia té més adeptes al nostre país. La recepta és per a una sola persona, feu els vostres càlculs si sou més:

  • 250 ml. de Llet Nostra semidesnatada
  • 3 cullerades grans de flocs de civada (avena)
  • vaina de canyela
  • nous
  • 1 culleradeta de pipes o qualsevol fruit sec
  • FRUITA al gust. Us proposem plàtan, poma i raïm)
  • Ensucrar al gust amb sucre moreno, mel…

Preparació:

Posar la llet amb la branca de canyella, afegir la civada. Remoure de tant en tant durant 5 minuts. Quan la civada hagi espessit, es pot afegir més llet si es desitja una textura més cremosa. Servir en un bol. Trossejar la fruita i afegir-la al bol junt amb les nous i les pipes. Endolcir al gust i a gaudir d’un bon esmorzar saludable.

Bon cap de setmana!

Si tens alguna recepta de postres calents fets amb llet comparteix-los a les nostres xarxes socials: facebook i twitter

 

Articles similars

Sopa freda de cogombre

0 94
Empanada de pollastre

0 123

Sense comentaris

Deixa un comentari