Tortell de Reis, segons la recepta de la Pastisseria Escribà

Tortell de Reis, segons la recepta de la Pastisseria Escribà

0 303

El tortell de massapà, unes postres típiques del dia de Reis · En recollim la recepta del llibre ‘Escribà. L’art de convertir la pastisseria en il·lusió’

Christian Escribà, al llibre ‘L’art de convertir la pastisseria en il·lusió’, explica que el seu pare, Antoni Escribà, va ser qui va introduir a Catalunya la corona de cartolina a l’interior del tortell, l’any 1957, després d’haver-la vista a França en un viatge. Per a molts barcelonins és tot un hàbit passar per la pastisseria Escribà a comprar el tortell de Reis. El tradicional és de massapà i el fan més o menys així:

Ingredients (per fer un tortell):

Per a la massa mare:
200 g de farina
60 g de llet
30 g de sucre
1 culleradeta de sal (4 g aprox.)
15 g de llevat de Forner
32 g de mantega
1 ou

Per al massapà:
125 g de sucre
125 g d’ametlla en pols
2 ous

Per a l’acabat:
100 g de fruita confitada (cireres, meló i taronja)
50 g de sucre esponjat
1 ou
una ‘sorpresa’ i una fava seca

Elaboració:
Sobre una taula de treball, feu un volcà amb la farina. A dins, col·loqueu-hi 30 ml de llet, el sucre i la sal. Remeneu-ho amb cura fins que es dissolguin el sucre i la sal. A part, en un recipient, dissoleu el llevat en la resta de llet i després afegiu-lo a l’interior del volcà. Barregeu bé tot el de dins. Bateu la mantega fins que tingui textura de pomada i aboqueu-la dins el volcà, juntament amb l’ou batut. A continuació, pasteu-ho tot progressivament, incorporant-hi la farina del voltant a poc a poc, fins que sigui ben barrejat, de manera que quedi una massa uniforme. Deixeu-la reposar uns vint minuts.

Mentrestant, prepareu el massapà. Dins un bol, barregeu bé el sucre, l’ametlla en pols i els ous fins que aconseguiu també una massa homogènia. Traieu-la del recipient i doneu-li forma de cigarret. Incorporeu-hi la fava i la sorpresa. Quan la massa del tortell hagi reposat, estireu-la amb un corró fins que tingui un gruix d’uns quatre o cinc mil·límetres. Farciu-la amb el massapà i emboliqueu-la amb un film. Deixeu-la reposar durant vint minuts més. Doneu-li la forma característica del tortell unint les dues puntes de la massa fent forma d’anella i el deixem reposar sobre la safata del forn amb paper antiadherent entre una hora i mitja i dues hores. Important preescalfar el forn de dalt i baix a 200º. Un cop ha llevat, retireu el film i pinteu-la amb l’ou batut. Decoreu el tortell amb les fruites confitades i el sucre esponjat.

I si finalment heu anat a comprar-lo, ja sabeu.. qui trobi la fava… paga el tortell!!!

– See more at: http://www.lletnostra.cat/tortell-de-reis-segons-la-recepta-de-la-pastisseria-escriba/#sthash.NWERv998.dpuf

Articles similars

Crema llenties

0 146

0 271

Sense comentaris

Deixa un comentari