A l’estiu… també Dieta Mediterrània!

A l’estiu… també Dieta Mediterrània!

0 918
A l'estiu també dieta mediterrània

L’estiu ha arribat! I amb ell, el sol, la calor i la xafogor, que fan que la hidratació i l’alimentació siguin molt importants per poder mantenir les nostres funcions vitals en un correcte funcionament. És per tot això que els experts cada estiu ens recorden que siguem prudents i seguim unes recomanacions bàsiques i fàcils de complir. Aquestes són: evitar l’exposició solar a les hores de més calor, vestir-nos amb roba feta amb teixits naturals, lleugera i folgada, de colors clars, utilitzar barret i ulleres de sol, així com calçat adequat per l’estiu i, el que és més important, no oblidar-nos de la hidratació, hem de beure aigua sovint encara que no tinguem set.

Però a part de totes aquestes recomanacions tan importants, tenim una altra eina per gaudir d’un estiu sense cap risc per la nostra salut, i és la nostra Dieta Mediterrània! Durant l’estiu la nostra terra i els nostres camps s’omplen de fruites i verdures de molts colors, sabors i olors, com per exemple préssecs, tomàquets, síndries, albergínia… Tots ells aliments saborosos, nutritius i idonis pel nostre organisme en aquesta època de l’any. Que n’és de sàvia la naturalesa!

També la nostra tradició culinària és molt sàvia! Durant molts anys a les terres que el mar Mediterrani banya, s’han elaborat receptes a partir d’aquests aliments de temporada, que ens ajuden a gaudir plenament de l’estiu. D’aquesta forma ens trobem receptes molt adients per les altes temperatures com per exemple gaspatxo, escalivada, meló amb pernil, empedrat i moltes altres més que enriqueixen la nostra taula a l’estiu.

Per tot això, durant aquests mesos de calor, no ens hem d’oblidar de la nostra Dieta Mediterrània, omplim els nostres plats de color, sabor, aroma i tradició!

 

Dieta Mediterrània

Sense comentaris

Deixa un comentari