Pastís de llet merengada
La llet merengada és una beguda possiblement d’origen àrab, doncs du com a condiments sucre i canyella, típics de la cultura àrab i jueva. Avui us mostrarem com convertir aquesta beguda en un pastís. Si us animeu a preparar-ho a casa, fareu un deliciós pastís de llet merengada.
Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 10 min
Repòs: 4 h
Temps total: 4h 20 min
Ingredients
- 3 clares d’ou
- 360 ml de llet
- 250 ml de nata semimuntada
- 100 g sucre
- 5 fulles de gelatina
- 1 branca de canyella
- pell d’una llimona
- un pessic de sal
- 100 g de galetes de canyella
- 45 g de mantega fosa
Preparació
El primer que farem serà batre les galetes de canyella. Quan les tinguem ben desfetes, hi afegirem la mantega fosa i ho remenem perquè quedi ben integrat. Amb la massa que obtinguem omplirem un motlle de pastís. Escamparem la massa creant una base, ens ajudarem amb una cullera per tal que quedi ben tupida. Reservem aquesta base a la nevera.
Mentrestant, posarem les fulles de gelatina a hidratar en un bol amb aigua i posarem la llet en un cassó al foc amb la pell de llimona, la canyella i el sucre. L’escalfarem fins que bulli. Apaguem el foc. Ara el deixarem infusionar uns 10 minuts.
Colem la llet infusionada i la tornem a posar al foc i hi afegim la gelatina hidratada i ho deixem refredar.
Paral·lelament, batem les 3 clares d’ou amb una mica de sal fins que ens quedin al punt de neu. Ara ja podem afegir-les a la llet infusionada i anem barrejant-ho fins que quedi una crema homogènia. L’aboquem sobre la base que tenim preparada en el motlle del pastís. I ara només faltarà reservar el pastís a la nevera com a mínim 4 hores.
Un cop llest, desemmotllem el pastís i espolsem la canyella en pols al damunt.
Ja podem gaudir dels sabors mediterranis del nostre pastís. Que vagi de gust!
I si t’ha agradat aquesta recepta, prova de fer la llet merengada tradicional.