La primera experiència a la neu

La primera experiència a la neu

Les millors estacions de casa nostra per gaudir de la neu en família

La primera experiència a la neu és tota una aventura i no només per als més petits! Els pares també hem de fer un esforç d’organització per tal que l’escapada a la neu sigui tot un èxit. La part més important de la feina l’hem de fer abans de sortir de casa. D’una banda, triar un destí que ens faciliti l’estada amb nens. D’altra banda, preveure totes les necessitats que tindrem al llarg del dia en quan a vestuari i menjar bàsicament.

La logística familiar

La logística d’una expedició familiar a la neu es pot resumir en dos aspectes: abric i bons aliments. L’anada a la neu amb nens requereix dur roba de recanvi. A més dels evidents: gorres, guants, anoracs, etc, és recomanable anar vestits amb diferents capes com una ceba, perquè podem passar d’estar a menys zero a l’aire lliure a una temperatura més que confortable dins dels establiments de lleure. La roba de recanvi és important perquè és molt possible que els petits de casa acabin mullats, penseu que la neu es pot colar per tot arreu en plena guerra de boles o en l’irrefrenable impuls de fer l’àngel sobre la neu que poden tenir els nostres fills!

També cal tenir en compte que l’esforç físic d’un dia de muntanya i les baixes temperatures fan molt aconsellable dur un piscolabis per recuperar l’energia. Us aconsellem dur fruits secs, xocolata, algun entrepà per si de cas ens agafa un atac de gana a mitja muntanya. Així com també algun suc de fruita, i per què no? Un termo amb Llet Nostra calentona?

Els millors destins

L’Agència Catalana de Turisme ha creat el segell de Turisme Familiar que certifica que les estacions que la posseeixen compleixen una sèrie de requisits que tenen en compte les necessitats dels més petits com per exemple, tenen escola d’esquí, pistes acotades amb zones de velocitat lenta o zones de jocs infantils. Espot, Port Ainé, Vallter 2000, La Molina, Vall de Núria, Boí-Taüll i Masella són algunes de les estacions que compten amb aquest segell.

La majoria d’aquestes estacions compten amb serveis com els Jardins de neu, on podeu deixar els més menuts que es diverteixin i facin diversos tallers i jocs, mentre els pares esquieu o bé zones per compartir la diversió amb la neu tota la família.

Per exemple, la Vall de Núria compta amb un parc lúdic amb activitats per a nens que van des de les pistes de trineus, passant per un rocòdrom per als més petits i fins un circuit de jocs d’equilibri en alçada amb cordes per emular en Tarzan.

Espot també compta amb una zona lúdica infantil i a més ofereix una activitat anomenada Bateig de Neu ideal per els que s’inicien en el món de la neu. Aquesta activitat es pot realitzar a partir dels 7 anys.

Sigui quina sigui la vostra elecció, gaudiu d’un dia en família a les precioses muntanyes del nostre país. Segur que serà una experiència inoblidable per als més petits i els que no ho sou tant!