Recepta: Crestes de formatge

Recepta: Crestes de formatge

0 874

(per a 30 crestes)

Ingredients:

Per a la massa:

  • 100 g de pasta filo
  • ½ tassa de mantega fosa

Per al farciment I:

  • 1 tassa de mató poc quallat i baix en greix
  • ½ tassa de formatge romà, parmesà i gruyère ratllat
  • 1 ou, batut
  • 2 cullerades soperes de julivert
  • Sal i pebre
  • Una mica de nou moscada

Per al farciment II:

  • 1 tassa de salsa blanca* espessa
  • 1 ou batut
  • ½ tassa de cheddar ratllat, o qualsevol tipus de formatge saborós

Preparació:

Per al farciment I:

Barrejar bé el mató, el formatge ratllat, l’ou i el julivert; assaonar amb sal i pebre i un polsim de nou moscada.

Per al farciment II:

Preparar la salsa blanca utilitzant 3 cullerades soperes de farina per fer una salsa espessa. A continuació, afegir el formatge ratllat i quan estigui fos apartar la salsa del foc. Quan estigui freda tirar-li l’ou.

Per a les crestes:

Tallar la pasta fil en làmines de 6 a 7 centímetres i mig, apilar-les i reservar-les tapades amb un drap lleugerament humit, ja que si s’assequen es trenquen. Greixar una safata per a forn amb la mantega fosa. Utilitzar un costat de la safata com a espai de treball, estirar una làmina de pasta filo, pintar per sobre amb mantega fosa, posar una cullerada plena de farciment en una punta, doblegar una cantonada per fer un triangle i continuar doblant (fent triangles) fins utilitzar la làmina sencera. Pintar la part superior amb mantega. Ficar els triangles al forn a 175ºC entre uns 10 i 15 minuts. Servir immediatament.
Les crestes es poden preparar amb antelació i guardar-les a la nevera o al congelador, ja llestes per posar al forn a l’últim moment. Si sobre crestes, el que és bastant improbable, les pot tornar a posar cruixents reescalfant al forn.

 

Dieta Mediterrània

 

Articles similars

Sense comentaris

Deixa un comentari