Terrines de crema d’arròs amb Llet Nostra i pa de pessic cruixent

Terrines de crema d’arròs amb Llet Nostra i pa de pessic cruixent

0 823

Aquestes terrines de crema d’arròs amb llet són molt fàcils de fer i queden molt bé per a unes postres o un berenar quan tens convidats a casa. Tenen un sabor increïble i la presentació encantarà als teus convidats.

INGREDIENTS

Aquestes terrines de crema d’arròs amb llet són molt fàcils de fer i queden molt bé per a unes postres o un berenar quan tens convidats a casa. Tenen un sabor increïble i la presentació encantarà als teus convidats.

Per a l’arròs amb llet:

  • 1 1/4 l. de Llet Nostra 
  • 115 grams d’arròs 
  • 100 grams de sucre 
  • 2 trossos de pell de llimona 
  • 2 trossos de pell de taronja 
  • 1 branca de canyella 
  • 1/2 beina de vainilla 


Per les boletes de pa de pessic:

  • 135 g de mantega a temperatura ambient
  • 120 g de sucre i 2 cullerades més
  • 1 ou lleugerament batut 
  • 250 g de farina
  • 1/2 culleradeta de nou moscada
  • 3/4 culleradeta de llevat en pols
  • 1 polsim de sal
  • 2 culleradeta de canyella en pols


Per acabar:

  • Melmelada de maduixa
  • Canyella en pols


ELABORACIÓ

Posa en una cassola la llet, l’arròs, una branca de canyella i mitja beina de vainilla. Afegeix la pell de llimona i la de taronja. Remou i deixa cuinar, a foc suau, durant 40-45 minuts. Remou cada 4-5 minuts perquè no es pegui a la base de la cassola.

Quan l’arròs amb llet adquireixi una textura melosa, agrega el sucre. Remou i deixa cuinar una mica més (5-10 minuts).

Retira la canyella, la vainilla i les pells de taronja i de llimona.

Consell de la recepta d’arròs amb llet:

Perquè no s’encalli l’arròs és important posar a coure tots els ingredients en fred.

L’arròs amb llet, completa el valor nutricional de la recepta, ja que aporta sucres d’assimilació lenta, proteïnes i calci. Bateu amb la batedora fins que estigui molt fi. Es deixa refredar.

Per les boletes de pa de pessic:

En un bol es barreja la farina tamisada, la sal, el llevat i la nou moscada.
A part, es bat la mantega i el sucre fins que es converteixi en una crema suau molt esponjosa.
S’afegeix l’ou batut a poc a poc mentre es segueix batent
Es va afegint la farina sense deixar de batre fins que obtinguem una massa homogènia.
En un plat es barregen les 2 cullerades de sucre amb les 2 culleradetes de canyella.
Es fan boletes de la grandària d’una cirera i s’arrebossen per aquesta mescla.
Es posen al forn a 200º durant 10 minuts o fins que aparegui en alguna de les boletes una esquerda en la part superior, això vol dir que ja estan fetes.

A més:

S’aboca una cullerada de melmelada en el fons dels recipients, i, sobre aquesta, una mica de crema d’arròs amb llet.
Es col·loquen unes boletes de pa de pessic sobre la crema, i s’adorna amb un polsim de canyella.

Quan ho tasteu repetireu, el contrast és sensacional. La melmelada de maduixa va molt bé amb la crema d’arròs i els mini pa de pessic de canyella li donen a la crema el toc de canyella que tant caracteritza a l’arròs amb llet.

Fem colla amb la nostra cuina!

 

Articles similars

Sense comentaris

Deixa un comentari