Tiramisú de crema catalana
La nostra gent és excepcional i fa receptes com aquesta. Un tiramisú amb crema catalana i melindros. Gaudiu d’aquesta reinvenció que farà història.
Us presentem una recepta ben casolana d’aquests postres dolços originaris d’Itàlia, que s’han convertit en un clàssic tot i que són relativament moderns, doncs es van crear a mitjans del s.XX.
Porcions: 6
Preparació: 30 min
Cocció: 10 min
Temps total: 40 min
Ingredients
- 2 rovells d’ou
- 2 clares d’ou
- 250 ml de llet desnatada
- 250 ml de cafè
- 50 g de sucre
- Pell de ½ llimona
- 15 g de maizena
- 6 melindros
- 20 ml de moscatell
- 1 branca de canyella
- canyella en pols
- un pessic de sucre
Preparació
Posem la llet, amb la pell de llimona i la branca de canyella en una cassoleta i la posem al foc fins que bulli. Tanquem el foc i la deixem infusionar uns 10 minuts.
En un bol de vidre, barregem els rovells d’ou amb la maizena, quan tinguem una crema homogènia, l’afegim a la cassoleta amb la llet infusionada i ho portem al foc de nou fins que s’espesseixi. No deixem de remenar, així ho anem integrant. Ho deixem refredar a temperatura ambient. La reservem.
En un altre bol, hi posem les 2 clares d’ou i un pessic de sal i les batem fins al punt de neu. Hi afegim la crema que hem reservat i ho barregem.
En un tercer bol hi posem el cafè i el moscatell, hi suquem els melindros a banda i banda, posem la meitat d’un melindro en un recipient per servir, pot ser un envàs de iogurt de vidre o un bol individual, a sobre hi posem una capa de crema, a sobre l’altra meitat del melindro i una altra capa de crema. Finalment espolsem una mica de canyella en pols per sobre i ja tenim el nostre primer tiramisú de crema catalana llest per a degustar. Repetim l’operació tantes vegades com melindros tenim!
Que vagi molt de gust!