Aniversari Llet Nostra: Celebrem 20 anys de compromís amb la qualitat i la sostenibilitat!

El 18 de juny, a Llet Nostra celebrem el nostre 20è aniversari. L’any 2003 vam posar en marxa un projecte cooperatiu agrari pioner en el mercat català amb l’objectiu d’afavorir tant al sector com als consumidors del nostre país. Avui en dia, el projecte ha crescut, s’ha consolidat i hem arribat a assolir el lideratge en el mercat de la llet. Com ho hem fet? Estant ben a prop!

Evolució i impacte d’un projecte intercooperatiu

El 2003 sis cooperatives ramaderes van formar Llet Nostra amb l’objectiu de garantir la viabilitat de les petites i mitjanes granges familiars, responsables de produir llet de qualitat i preservar el territori rural.

Llet Nostra destaca com a exemple d’intercooperativisme, reunint un 28% de les explotacions i un 21% de la producció de llet a Catalunya. Des dels inicis, hem treballat per assegurar el creixement sostenible del sector ramader boví, produint i comercialitzant aliments làctics de qualitat amb un fort compromís amb l’entorn econòmic, mediambiental, social i cultural.

Amb el pas del temps, Llet Nostra s’ha consolidat com a líder en el mercat de llet bàsica envasada. Hem ampliat la nostra oferta amb iogurts i postres basats en receptes catalanes. El 2020, vam obrir la nostra botiga online on podeu comprar i rebre a domicili tots els productes de la nostra marca, tant els diferents formats d’envasos de llet amb lactosa i sense, com els iogurts i les postres.

El 2021, vam inaugurar la nostra Experiència #APROP, una visita comentada a la granja de l’EVAM a Monells (Baix Empordà) que explica l’impacte positiu i sostenible de les petites i mitjanes explotacions ramaderes, així com les propietats nutricionals de la llet. Aquesta iniciativa és fruit de la nostra col·laboració amb l’IRTA i la Diputació de Girona.

En aquest període, també vam llançar al mercat la llet en bric sense lactosa Llet Nostra, una opció pensada per atendre les necessitats dels nostres consumidors.

A Llet Nostra mantenim un fort compromís amb la sostenibilitat des de la nostra creació. A través del programa Llet Nostra Més, treballem per assegurar l’eficiència i viabilitat en diferents àmbits, com l’impacte mediambiental, la qualitat i la igualtat.

Ara, més que mai, més a prop

Actualment formen part de Llet Nostra 120 granges familiars, que representen el 35% de les granges a Catalunya i produeixen el 15% de la llet del país. Llet Nostra continua sent un referent en el sector ramader.

El sector agroalimentari fa dècades que es troba en una situació delicada. Les granges de Llet Nostra també estant patint aquest escenari, però la fortalesa del projecte, contribueix a la seva viabilitat futura. Ara com ara, Llet Nostra comercialitza 40 milions de litres de llet anuals.

Gràcies!

Volem aprofitar aquesta celebració per a expressar el nostre sincer agraïment a tots els qui formen part de Llet Nostra, des dels ramaders i ramaderes fins a aquelles persones que duen a terme totes i cadascuna de les tasques necessàries per fer avançar aquest projecte. Sense la vostra dedicació i esforç, res d’això seria possible.

També volem fer extensiu l’agraïment als nostres fidels consumidors, ja que sense la vostra confiança i suport constant, Llet Nostra no existiria. Sou part essencial de la nostra família i esperem continuar compartint moments i oferint-vos productes de qualitat durant molts anys més.

Gràcies de tot cor per ser part de la nostra història!