Fundació Jaume Casademon

7a. Edició Beques Fundació Jaume Casademont

Llet Nostra un any mes col.labora i patrocina les Beques de la Fundació Jaume Casademont. Des de que es van impulsar aquestes beques ja han permès portar a terme 50 projectes.

La presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí, va destacar la implicació i el suport que reben de Llet Nostra i la resta de patrocinadors, i la importancia de poder comptar amb marques compromeses i sensibilitzades per projectes que reverteixin a casa nostra.

Llet Nostra així com també la Fundació Jaume Casademont tenen com a missió promocionar i impulsar projectes amb identitat i un fort compromís social arreu de Catalunya. Aquestes beques són l’expressió del que significa el nostre projecte cooperatiu i els seus ideals. Llet Nostra és un projecte autòcton, català que va ser impulsat l’any 2003 per 215 explotacions familiars catalanes.

Creades el 2008, les Beques Jaume Casademont s’han convertit en un referent arreu dels Països Catalans. Enguany les beques, que ja van per la setena convocatòria, amb quinze noves beques (una beca més que en la passada edició), es van presentar el dimecres 23 d’octubre, a casa dels germans Roca, el Celler de Can Roca, el millor restaurant del món.

Les beques són agrupades en 4 categories:

  • Educar Menjant (6), per fomentar l’educació en els hàbits alimentaris entre els joves.
  • Activa (2), per promoure l’activitat física com a hàbit saludable;
  • Innovació i Cultura Popular (2), per impulsar els espectacles innovadors, i, finalment,
  • la beca Joves10 (5), per ajudar joves de batxillerat i formació professional a desenvolupar projectes personals.

En la presentació, el xef Joan Roca va remarcar la importància de fomentar l’educació en hàbits alimentaris entre els joves com un dels interessos comuns en el món de la gastronomia i va reafirmar el seu suport a les beques de la Fundació “fins ara, en aquests moments i en un futur”, criteri compartit per Llet Nostra en totes les seves accions

Llet Nostra concretament patrocina les beques Educar Menjant i les beques Innovació Cultura Popular.

Les beques Educa Menjant tenen l’objectiu d’estimular i promoure totes aquelles iniciatives que es duguin a terme als Països Catalans per tal de promoure els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia que és entesa com a cultura. S’atorguen als projectes innovadors que s’apliquin en un entorn de desenvolupament lúdic i educatiu, i que siguin capaços de transmetre amb continuïtat en els infants i els joves un compromís per una alimentació saludable. En les sis primeres edicions s’han presentat més de 450 projectes i s’han atorgat un total de 25 Beques.

La beca innovació, Cultura Popular és amb l’objecte de crear una beca per impulsar la producció i exhibició de cultura popular catalana amb la finalitat de crear nous espectacles, moderns, actuals, atractius al públic, i essent capaços de crear sinèrgies amb altres formes de cultura com poden ser les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura , els museus, etc. La necessària conservació dels diferents tipus de cultural popular ha d’anar estretament lligada amb l’evolució i modernització, adaptant-se a les noves realitats temporals i socials i obrint espais a la reflexió cultural.

La beca a la innovació en Cultura Popular pretén crear l’entorn adequat perquè les persones o entitats puguin desenvolupar aquesta creativitat i al mateix temps posar-la en pràctica.

Llet Nostra és i vol continuar sent molt més que llet, un projecte compromés amb casa nostra.

Fem colla amb la Fundació Jaume Casademont, l’educació i la cultura.