Casal dels Infants

Llet Nostra col·labora amb el Casal dels Infants de Salt aportant llet per a tot un any

L’entitat social considera l’alimentació sana i equilibrada com la base per a que els nens i nenes estudiïn i es relacionin amb energia i confiança

Llet Nostra, la llet de Cooperatives Catalanes, aportarà la llet necessària pels berenars de tot un any dels nens, nenes i joves del Casal dels Infants de Salt (Gironès). Aquesta aportació forma part dels més de 4 mil litres de llet que Llet Nostra donarà a diferents seus de l’entitat d’acció social.

El Casal dels Infants de Salt dóna suport cada dia a 240 nens i nenes, adolescents, joves i famílies en risc d’exclusió social, acompanyant-los, fent-los costat amb l’educació com la principal eina per a que puguin sortir-se’n. Per això, segons el director del Casal dels Infants de Salt, Ferran López : «una alimentació sana i saludable és la base per a que tots els infants puguin tenir l’energia que necessiten cada dia per estudiar, per relacionar-se, per tirar endavant en igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, ha continuat, “La llet que aporta Llet Nostra és peça clau de la seva alimentació i, per tant, la base per a que creixin sans i amb confiança”.

Per la seva banda, el president de Llet Nostra, Jordi Riembau, ha dit: «Des de Llet Nostra ens plau molt ajudar al Casal dels Infants a desenvolupar la seva tasca de suport a la infància. I ho fem de la millor manera que sabem fer: donant llet de qualitat de les nostres granges per complementar l’alimentació d’aquests infants».

Els representants d’ambdues organitzacions han visitat el nou local que l’entitat acaba d’obrir al carrer Major de la localitat, gironina on es concentraran els projectes que ara es troben dispersos en diferents locals de la ciutat “estem molt contents amb el nou espai”, ha explicat Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants, “frisem per poder inaugurar-lo i obrir-lo als veïns i veïnes, a tot Salt, perquè el facin seu, doncs el Casal és una organització de la ciutadania i per a la ciutadania”.

Projecte Vincles

El president de Llet Nostra, Jordi Riembau, i el cap de Relacions Institucionals de Llet Nostra, Xavier Tubert, han visitat també el projecte Vincles del Casal dels Infants que es desenvolupa provisionalment a la Factoria Cultural de la Coma Crosi que dóna suport a mares i nadons de 0 a 3 anys.

Durant la visita, Balaguer, ha explicat que el projecte Vincles “és un espai per a mares amb dificultats amb els seus nadons, que treballa la relació maternofilial i les acompanya per a que guanyin confiança i autonomia i puguin tirar endavant per si soles”. A Salt, Vincles acull setmanalment 60 mares i 60 nadons, els mateixos que assisteixen als diferents “Vincles” que el Casal té a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Barcelona.

El Casal dels Infants

Des de fa més de 30 anys, l’associació ciutadana Casal dels Infants treballa mitjançant l’educació per a que els nens, nenes, adolescents i joves en risc d’exclusió social superin la seva condició de partida i tirin endavant. L’entitat, amb la ciutadania, les administracions i el sector empresarial (com Llet Nostra) per tal de donar oportunitats a aquests infants i joves i trencar així el cercle de la pobresa.

El Casal dels Infants acompanya més de 6.000 infants i joves cada any a Barcelona, a Sant Adrià de Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, a Badalona i a Salt, amb la implicació de més de 1300 voluntaris a l’any que ho fan possible.

Llet Nostra

És un projecte cooperatiu en el que participen més de 200 famílies ramaderes de Catalunya amb un objectiu comú; donar continuïtat al sector lleter català. Una iniciativa compromesa amb el territori, per això dóna suport a un projecte social tant important com el Casal dels Infants. Llet Nostra contribueix a la vertebració socioeconòmica del territori i a la conservació de l’entorn. A més a més, està implicada en projectes d’innovació en el sector ramader, com ara la nova granja model de Monells o les investigacions en l’àmbit europeu a través de Lleters de Catalunya, cooperativa de segon grau propietària de Llet Nostra.