Crema d’avellanes amb xocolata

A les cases amb infants no pot faltar una bona crema d’avellanes amb xocolata. És el berenar preferit dels petits! Però als adults ens fa patir que en mengin massa: pel seu alt contingut en sucres i altres ingredients menys saludables. Per això avui us volem explicar la recepta per fer-la vosaltres mateixos. Fer una crema d’avellanes amb xocolata casolana permet controlar els ingredients, evitant additius i conservants, i ajustar el nivell de dolçor i textura segons el gust personal. A més, proporciona una experiència de sabor intens que difícilment es pot aconseguir amb productes comercials.

Ingredients:

  • 100 g d’avellanes, pelades i torrades al forn
  • 150 g de sucre
  • 100 g de xocolata fondant
  • 100 g de xocolata amb llet
  • 100 g de xocolata blanca
  • 200 g de llet, sencera
  • 150 g d’oli de gira-sol

Preparació

Triturem les avellanes torrades fins a obtenir una pasta fina.

Al bany maria, fondrem les tres xocolates.

En una cassola a foc mitjà, hi posarem les xocolates foses, la llet, l’oli de gira-sol i el sucre. Ho remenarem fins que el sucre es dissolgui completament.

Hi afegirem la pasta d’avellana i continuem remenant fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i la crema comenci a espessir-se.

La deixem refredar abans de guardar-la en un pot hermètic a la nevera.

Així de senzill! Ja tenim la crema d’avellanes i xocolata llesta per a untar una bona llesca de pa.