Llet Nostra amb l’excel·lència dels productes catalans
Xavier Tubert, President de Llet Nostra, recalca la importància de reconèixer el consumidor local, però també destaca que el mercat dels catalans és el món.
La primera cimera empresarial per promocionar l’excel·lència dels productes i serveis catalans que es celebra al monestir de Mont Sant Benet a Sant Fruitós del Bages compta amb la presència de Llet Nostra
Sota el nom de “Producte Nostre” la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya organitza aquesta trobada entre estudiosos i empresaris catalans. Més de 80 empreses de referència com Llet Nostra, la cervesera Moritz, la cadena de supermercats Bon Preu o Munich (calçat esportiu) entre d’altres treballaran de forma conjunta per millorar la imatge i reputació del teixit empresarial català.
“L’impuls del producte o servei de qualitat com ‘leitmotiv’ de les nostres empreses és un objectiu que tots compartim”, ha assenyalat el president de Pimec, Josep González.
Un projecte transversal
Un projecte que buscarà la participació i implicació del teixit productiu i la distribució, però també dels comerços i del consumidor final.
La iniciativa vol ser el punt de partida per promocionar el producte propi tant a fora com entre els consumidors catalans, un fet que ja s’està començant a produir veient la bona acollida que tenen els productes locals, de proximitat i quilòmetre zero als supermercats.
La voluntat és que això sigui només un primer pas per avançar en una estratègia comuna per promocionar els productes fets a Catalunya tant a nivell local com internacional, ha explicat el president de Pimec, Josep González.
La creació d’una marca de qualitat
Els empresaris defensen la necessitat de reforçar les marques ‘Catalunya’ i ‘Barcelona’ a través d’un nou segell transversal que impliqui a tots els sectors de Catalunya amb l’objectiu d’incentivar el consum de proximitat, però també amb el de projectar els productes catalans a l’exterior.
Es pretén omplir de valors la idea de marca de territori per construir una marca-país forta amb uns trets distintius que la facin atractiva i identificable per als consumidors internacionals. Per aconseguir-ho es tindran en compte les bones pràctiques en la producció i la gestió dels recursos humans, seguint criteris de sostenibilitat i posant en valor “la feina ben feta” en tots els àmbits.
Xavier Tubert, ha defensat que el sector agroalimentari ha estat pioner en els distintius, i ha destacat la importància de comptar amb un instrument transversal, una identificació que avali els productes catalans perquè siguin reconeguts a l’exterior.
“Si Itàlia s’associa amb la moda de qualitat i França amb ha sabut posicionar alguns dels seus productes com ara els seus vins a primera línia al mercat mundial, Catalunya no pot renunciar a construir la seva pròpia imatge al món. Ens cal una identificació basada en la qualitat i la sostenibilitat”, ha apostat el president de Llet Nostra, Xavier Tubert.
I tu què opines? Com hauria de ser el segell d’identitat del “Producte nostre” ?