Fa 10 anys que fem colla!

Enguany celebrem el desè aniversari del nostre naixement. I ho volem celebrar fent colla amb vosaltres perquè heu estat vosaltres els que heu fet possible que el nostre projecte cooperatiu sigui avui dia una realitat.

En aquests 10 anys, Llet Nostra ha anat creixent gràcies a vosaltres, i amb vosaltres volem recordar els moments més destacats de la nostra jove història. Hem anat fent camí d’acord amb els nostres objectius i filosofia fins assolir les fites desitjades i ho seguirem fent si seguiu fent colla amb nosaltres.

Fites històriques de Llet Nostra

  • Llet Nostra neix el juny de 2003 com a projecte cooperatiu i autòcton de les cooperatives ramaderes catalanes, amb l’objectiu de reduir la seva dependència del grans grups industrials, garantir un preu just i revalorar la llet de la nostra terra.
  • El 2004 inaugurem les noves instal·lacions de la planta d’envasat a Vic amb capacitat per a 60 milions de litres de llet anuals. La inauguració va anar a càrrec del conseller d’Agricultura, Antoni Siurana, l’alcalde de Vic, Jacint Codina, i el president de Llet Nostra i de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Xavier Tubert, en presència de centenars de ramaders, distribuïdors i clients de Llet Nostra.
  • Apostem per un estil de vida saludable i els valors de l’esport de base. El 2005 iniciem el conveni de patrocini de l’equip de Handbol del Futbol Club Barcelona que mantenim fins l’actualitat. A través de la Federació Catalana de Handbol recolzem als joves esportistes del país i també col·laborem amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern fent colla amb els esports amb fort arrelament a casa nostra.
  • Per fer colla amb els més petits de la casa creem el Glop: Cacau + Llet, un batut de cacau UHT enriquit amb 12 vitamines ideal per als esmorzars i berenars, i per ajudar a créixer als petits lletnostrers i lletnostreres. El 2012 incorporem la cançó del Glop al nostre web perquè els petitons ballin i cantin tot creixent!
  • El 2009 és un any molt productiu, en el camí per recolzar les nostres tradicions, també en l’educació en hàbits alimentaris per a la nostra canalla i jovent i, en general, tot allò que té a veure amb la nostra cultura.
  • El 2010 arriben a les llars catalanes els primers iogurts de Llet Nostra i poc després s’hi sumen els postres de flam d’ou i mató. El 2011 els acompanya també la Crema Catalana.
  • Treballant per els més petits de casa, creem la Vaca Voltaire, una divertida activitat pedagògica per explicar als menuts d’on prové la llet i com s’obté, a partir de la reproducció d’una vaca frisona a mida real. El juny de 2012 decidim apadrinar la vaca frisona Lluna de la granja del Zoo de Barcelona.
  • Ens preocupa la nostra societat i per això dia a dia reforcem les accions amb qui més ho necessita, col·laborant en diverses campanyes solidàries fins al dia d’avui. El 2011 en col·laboració amb el Banc dels Aliments engeguem la campanya “Enviem la fam a la porra”. La nostra darrera participació en el terreny de la solidaritat ha estat “El Gran Recapte” del 2012. També fem colla amb altres entitats com el Banc de sang i teixits de Catalunya.

I ara què?

Després de tot, seguim fidels als nostres orígens: estar a prop dels nostres consumidors, i per això hem creat perfils a les principals xarxes socials: Facebook i Twitter per seguir fent colla amb vosaltres.

La cuina catalana és una de les nostres més fermes apostes. En aquest sentit, recolzem la Fundació Institut Català de la cuina i de la cultura gastronòmica amb la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014.

I aquests darrers mesos les nostres postres han estat reconegudes com a recepta original catalana del Corpus Culinari Català.

També estem d’estrena: una dolça recepta, els nous iogurts de melmelada, i el nostre nou web, per fer colla en aquest espai virtual que volem que sigui l’enllaç directe de comunicació amb vosaltres.

Hem fet colla 10 anys i esperem que siguin molts més!

Gràcies!!