Fira de la Candelera

No et perdis la Fira de la Candelera!

La Candelera es celebra 40 dies després de Nadal i en la tradició cristiana es commemora la presentació de Jesús i la purificació de la seva mare, Maria, un ritus de la tradició jueva basat en l’oferiment i benedicció de candeles de cera. Coincideix amb el punt mitjà exacte entre l’inici i la fi de l’hivern: el 2 de febrer. I com diu la dita popular…

Si la Candelera plora, el fred és fora,
si la Candelera riu, el fred és viu!

Des de fa més de 150 anys, coincidint amb aquesta data es celebra a Molins de Reis la fira de la Candelera. L’origen de la festa és l’agricultura i és també el seu fil conductor. Al llarg dels anys però també han canviat moltes coses. Actualment la Fira és un exponent de diversos sectors de l’economia: planter i jardineria, maquinària agrícola, cavalls, bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, automòbils, brocanters i col·leccionisme, artesania, ecologia i arts. Paral·lelament es desenvolupen tot tipus d’activitats culturals i festives, concerts, exposicions, espectacles teatrals, presentacions de llibres, castellers, ballades de gegants així com jornades agràries que s’inicien amb el típic esmorzar de traginers.

I si no coneixeu Molins de Rei, la Fira de la Candelera, és l’excusa perfecte per passejar per aquesta vila històrica farcida de cases modernistes i altres interessants sorpreses. Siguin quins siguin els vostres interessos, us recomanem una visita a Molins de Rei el primer cap de setmana de febrer. I si sou uns apassionats de les novetats, enguany trobareu per primera vegada una app per Android i Apple de la fira. Així no teniu excusa per a no perdre-us res de la nombrosa oferta d’oci i cultura que us ofereix la fira.