Fundació Jaume Casademont

Llet Nostra col·labora i patrocina les beques de la Fundació Jaume Casademont

El nostre objectiu va més enllà del merament empresarial, com sabeu. I per això, Llet Nostra sempre és al costat de les iniciatives que promouen la cultura, la innovació i la cohesió social i territorial del nostre país. Per aquest motiu, un any més patrocinem les beques de la Fundació Jaume Casademont en els àmbits de la Salut i la Cultura.

Enguany, les beques Jaume Casademont arriben a la seva vuitena edició i s’han convertit en un referent arreu dels Països Catalans.

Les beques es presenten en 4 categories: Salut, Cultura, Empresa i Societat. Llet Nostra patrocina la beca Educar Menjant, en l’àmbit de la salut i la beca Innovació i Cultura Popular, en l’àmbit de la cultura.

S’atorguen 6 beques Educar Menjant dotades amb 3.000€ cada una. Els projectes que s’hi presentin han de ser experiències educatives en el món de l’alimentació. Es valora que siguin innovadors i que tinguin com a objectiu estimular i promoure una alimentació saludable en el marc de la gastronomia com a font de coneixement, d’intercanvi i d’identitat cultural.

El projecte Pati Saludable presentat per l’AMPA i l’escola Finestres va resultar guanyador l’any passat en aquesta categoria. El seu objectiu era crear un pati amb espais amables perquè els alumnes poguessin esmorzar en un entorn saludable, s’hi han posat arbres fruiters, flors comestibles i bolets. Partia de la idea que el fet de menjar, a més de ser un fet vital implica situacions de socialització. Compartir taula a l’hora d’esmorzar amb els companys i companyes i mestres és un fet social amb un gran valor educatiu. S’havien de crear espais on els nens i nenes puguin menjar sense presses i conscientment. A l’escola Finestres els nens i nenes abans de sortir al pati tenen temps per esmorzar perquè es dóna valor aquest moment del dia.

L’altra beca que patrocina Llet Nostra és en l’àmbit de la cultura: Innovació i Cultura Popular. Els candidats poden optar a dos tipus de beques, una amb un pressupost de 5.000€ per a projectes amb un cost igual o superior a 10.000€ i una altra beca de 2.500 per a produccions de petit format. Els espectacles guanyadors es presentaran a la 18ª edició de la Fira Mediterrània de Manresa a l’octubre de 2015 i també inclouen la contractació dels espectacles per part del l’Ajuntament de Girona.

L’objectiu és contribuir al finançament dels espectacles guanyadors per tal d’impulsar la producció i exhibició de la cultura popular catalana a través de la creació de nous espectacles, actuals i atractius per al públic, i que alhora siguin capaços de crear sinèrgies amb altres arts.

En l’edició anterior un dels guanyadors de la categoria Innovació i Cultura Popular van ser els Comediants i l’Orquestrina Trama amb el projecte Monts Faula Musical del Pirineu. Es tracta d’un concert amb imatges, un espectacle musical en els que els protagonistes eren el Pirineu i la seva gent.

Recordeu que si voleu optar a una de les beques encara teniu temps fins al 15 d’abril per presentar els vostres projectes.