Lasanya al forn
Recepta de Lasanya al forn per a 6 persones.
Ingredients
- 1 ceba gran
- 1 dent d’all
- 2 cullerades sopera d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de sal
- 1 llauna (150 g) de tomàquet triturat
- 1 tassa de fons de carn, brou o aigua
- 3 l d’aigua
- 150 g de làmines de pasta per lasanya
- 400 ml de mató desnatat
- ½ tassa de llet desnatada
- 100 g de mozzarella (per pizza)
- ¼ de tassa de formatge parmesà ratllat
Preparació
Tallar la ceba i l’all en trossos fins, daurar amb 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, afegir la sal, el tomàquet, el fons de carn, brou o aigua i bullir a foc lent durant mitja hora.
Mentrestant, portar a ebullició 3 litres d’aigua amb sal, afegir la pasta i coure fins que estiguin tendres (12 a 15 minuts). Escórrer i rentar amb aigua freda. Barrejar el mató amb la llet desnatada i 1 cullerada sopera d’oli d’oliva. Tallar la mozzarella a rodanxes.
En una safata per a forn greixada alternar capes de làmines de pasta, talls de mozzarella, la barreja del mató, la salsa de tomàquet i una mica de parmesà empolvorat fins que s’acabin tots els ingredients; posar una cobertura de formatge ratllat. Coure al forn a 190ºC durant 30 minuts.
Comentari:
Tots els cuiners italians tenen diverses receptes preferides per fer lasanya i la majoria són bones. Després d’experimentar una mica amb les variacions generals veuràs que, de fet, és difícil que surti malament.
Es poden afegir bolets o tòfones, es pot substituir la salsa de tomàquet per beixamel, o una llauna d’espinacs per a nadons o carbassons petits tallats a làmines molt fines o algun tipus de carabassa. També pots provar amb herbes aromàtiques (orenga, farigola, romaní), però sense passar-se. Intenti afegir un ou sencer batut a la barreja de formatge, i no et sorprenguis si la recepta per a 6 persones se la mengin entre 4.