Lipdub

Tota la colla ballant amb el Glop! El nostre lipdub

Saps què és un Lipdub?

És un tipus de vídeo musical gravat d’una sola presa en el qual un grup de persones realitza playback i/o acompanya un tema musical amb una coreografia col·lectiva.

Encara que el terme no et soni, gairebé segur que n’hauràs vist algun a través de Youtube o alguna notícia o programa de televisió. Els actors que participen en els Lipdub no són professionals, sinó gent que s’ajunta per passar-ho bé i tenir una experiència creativa en comú. És una eina tremendament efectiva per fomentar les bones relacions entre tots els participants.

El Web 2.0 i canals com YouTube han servit per popularitzar i fer virals aquests formats, on es transmeten aspectes d’identitat i pertinença del grup presentat, en un ambient festiu i espontani de participació comunitària.

El Lipdub de Glop de Llet Nostra

Aquesta primavera, Glop ha posat en marxa un concurs dirigit als clubs afiliats a la Federació Catalana d’Handbol, amb el nom “Estrena equipació amb Glop”, on els concursants tenien que rodar un Lipdub utilitzant com a base musical la música de Glop.  Podeu veure els vídeos participants al nostre canal Youtube: Fes un Glop! Concurs Lipdub.

El guanyador ha estat el Lipdub del Handbol Sant Vicenç que va aconseguir 7415 vots i el premi per al club han estat un total de 100 equipacions de joc per als jugadors de l’escola. En definitiva uns gran esforç per un GRAN premi, que ha unit encara més a tots l’equip.

El Club Handbol Vilanova del Camí ha guanyat el Premi del Jurat per la seva creativitat i energia. El premi ha estat un lot de productes Llet Nostra: 220 litres de batut de cacau Glop i 100 litres de llet. I sabeu què n’han fet? El club vilanoví ha tingut un gest molt solidari i ha decidit lliurar el premi al Banc de la Teca de Vilanova del Camí.

El Jurat, format pels compositors de la cançó de Glop, ha valorat l’entusiasme de les protagonistes del lipdub vilanoví i també la seva originalitat en la producció i realització d’aquest vídeo casolà gravat en un pla seqüència a les instal·lacions de Can Titó mentre les protagonistes ballaven i feien veure que cantaven la cançó promocional. I és que la paraula “lipdub” d’origen anglès significa literalment això: doblatge dels llavis; un exercici que les integrants del club vilanoví han fet amb gràcia i encert. El Jurat també ha destacat alguns elements que feien molt genuïna aquesta gravació ja que algunes escenes complementàries del lipdub s’han gravat en una granja. La gravació ha estat tota una experiència i no hi ha dubte que les jugadores s’ho han passat d’allò més bé.

Podeu gaudir-ne si entreu al nostra canal Youtube

Tots fem colla amb Glop i la música