Eduard Toral

Llet Nostra incorpora al seu projecte a Eduard Toral, el ramader que es veia obligat a tancar la granja

Llet Nostra incorpora a la seva cooperativa Ramaders del Baix Empordà l’explotació lletera de l’Eduard Toral, el jove ramader de 22 anys que va explicar a les xarxes socials que es veia obligat a tancar la seva granja de 20 vaques.

Per Llet Nostra suposa un gran esforç acceptar una nova granja al projecte, però s’ha aprovat l’entrada de l’Eduard Toral per què coincideix amb que una altra explotació ha sortit de la cooperativa per jubilació i per què la cooperativa pot assumir-ne el volum.

Jordi Riembau, president de Llet Nostra i de la cooperativa de Ramaders del Baix Empordà explica que un dels principals motius per incorporar-lo a Llet Nostra és que «L’Eduard Toral representa el futur del sector. És un jove ramader il·lusionat i no el podíem deixar sol».

La mateixa situació de fa una dècada

“El sector viu, per la confluència de diferents raons, una situació de crisi que recorda el context de fa més d’una dècada quan, precisament, va néixer Llet Nostra”, alerta el president de la marca Jordi Riembau. El mercat mundial de la llet viu des de finals de 2014 un estat de deflació de preus que, sumat a l’abolició de quotes l’abril de 2015 per part de la Comissió Europea (que ha fet que s’incrementi el volum de llet produïda) i un consum de llet a la baixa (amb una forta incursió de derivats vegetals), ha abocat el sector a una situació insostenible. Aquesta suma de variables ha fet que, en molts casos, la indústria pagui als ramaders la llet per sota el preu de cost, tal com denuncia el sector.

Ara, el projecte Llet Nostra té més sentit que mai

Llet Nostra, les cooperatives de les quals aporten una quarta part de la llet que es produeix a Catalunya i és líder en llet bàsica en format bric, també està patint –com la resta de marques– les conseqüències d’aquesta crisi. Tot i així, es manté fidel a la seva raó de ser i, tot i les dificultats, continua pagant el litre de llet als ramaders implicats en el projecte per sobre de la mitjana de preu de mercat, al preu més just possible. “Ara, més que mai, és necessari que no defallim i siguem fidels a l’objectiu pel qual vam néixer fa 13 anys: contribuir a la continuïtat del sector. En moments com l’actual és quan es demostra la necessitat d’un projecte com el nostre”, subratlla Riembau.

Llet Nostra manté un volum de comercialització de més de 30 M de litres anuals de llet, i continua creixent en la categoria de derivats refrigerats amb un increment del 7 % en facturació.

Precisament Llet Nostra ha començat aquest any la campanya de comunicació «A prop» en suport i defensa del sector lleter del país que compta amb la col·laboració de Teràpia de Shock, grup de rock català.

La implicació del consumidor és necessària

La campanya «A prop» de Llet Nostra pretén explicar al consumidor que la proximitat del producte és un valor a l’alça i que la llet de Llet Nostra està produïda per uns 200 ramaders d’aquí, de famílies cooperatives catalanes. Es tracta d’una marca de qualitat, implicada amb el territori i amb la seva manera de fer. La campanya també apel·la a la consciència dels consumidors i a la seva decisió de compra. Si el consumidor opta per fer una compra responsable, d’alguna manera, està contribuint a afavorir la continuïtat del sector ramader del país i l’economia local.

(Imatge: Diari de Girona)