Els consumidors premien “Els Músics de Llet Nostra” com a “Sabor del...

Els consumidors premien “Els Músics de Llet Nostra” com a “Sabor del Año Top Innovación 2020”

2 155
Els Músics de Llet Nostra Sabor del Año Top Innovación 2020
  • Unes postres snack catalanes guanyen la primera edició de la categoria d’Innovació dels premis Sabor del Año que enguany arriben a la 12a convocatòria.
  • Més de 490 productors del camp català del món de la llet, la fruita seca i la mel estan implicats en la seva elaboració.
  • Els productes participants són testats per consumidors en un tast a cegues.
  • Un producte que presenta, per primera vegada, la fruita seca, el mató i la mel en un mateix envàs, ideal per consumir en qualsevol moment i lloc.

El projecte col·laboratiu del camp català que uneix el sector de la fruita seca, la llet i la mel ha obtingut el reconeixement dels consumidors al rebre el premi Sabor del Año Top Innovación 2020. Aquest segell de qualitat és líder en el sector de l’alimentació estatal, l’únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes tastats i aprovats pels consumidors sense referència de marca.

Més de 490 productors agroalimentaris catalans s’uneixen per oferir un nou concepte d’economia cooperativa agrària: Els Músics. Un nou projecte cooperatiu que vol col·laborar en el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.

Segons Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra, “Aquest reconeixement ens fa una il·lusió especial perquè prové del consumidor. Que valorin els nostres productes és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar la nostra tasca.”

El premi

El reconeixement Sabor del Año Top Innovación 2020 implica superar un dels exàmens més exigents: el dels consumidors. Per concedir aquest segell de qualitat es fa una anàlisi sensorial a un panel de 80 consumidors en uns laboratoris independents i acreditats. Els productes testats es puntuen del 0 al 10 seguint cinc criteris diferents (gust, aspecte, olor, textura i satisfacció general) i una sèrie d’atributs relacionats en cada una de les categories concretes.

Fruit d’una cooperació

Els Músics neixen d’un clar esperit cooperatiu i compten amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra està formada per 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.

El conveni s’ha treballat amb l’aportació i l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.

Els Músics

Avalats per l’Institut Català de la Cuina i la Fundació Dieta Mediterrània, són una reinterpretació de les postres de músic, presents al Corpus del patrimoni culinari català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats i permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

Els Músics uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que conviden a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra.

Els tres aliments, altament complementaris, són productes típics de la tradició culinària catalana i la dieta mediterrània.

La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum.

Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició, i és apreciada pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.

Referències:

2 Comentaris

Deixa un comentari