Cuina Catalana

Llet Nostra esdevé patrocinador de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat – UNESCO 2014

Llet Nostra i la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) han subscrit un conveni de col·laboració mitjançant el qual aquesta empresa esdevé patrocinadora de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014.

L’acord de patrocini el van signar Pepa Aymamí, directora general del FICCG, i Xavier Tubert, president de Llet Nostra Alimentària S.L., en presència de Josep Maria Pelegrí, president de la Candidatura i conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, institució que també dóna suport a aquest projecte de país.

La FICCG treballa des de fa temps amb l’objectiu que la UNESCO atorgui a la cuina tradicional de Catalunya la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta campanya és un projecte de país que vol sumar i incorporar totes les iniciatives que es duen a terme a tot el territori català, per tal que la població catalana prengui consciència del patrimoni gastronòmic viu i ric que ha portat la cuina catalana al primer lloc del món.

En aquest sentit és important esmentar que quatre dels nostres postres han estat reconeguts per la FICCG com elaborats segons la recepta tradicional catalana. Aquests postres són la Crema Catalana, el Flam de Mató, el Flam d’Ou i el Flam de Vainilla i, a partir d’aquesta primavera, tots ells portaran un segell que així ho avala.

Llet Nostra s’ha compromès a difondre la Candidatura arreu de Catalunya mitjançant diverses accions. Per començar, a partir d’aquesta primavera, s’ha inclòs el logotip de la candidatura en tots els envasos de llet i postres. També serà molt activa donant suport a la campanya a través de les xarxes socials. La primera de les accions es va realitzar a Facebook el dia de Sant Josep on es van regalar 1000 Cremes Catalanes Llet Nostra.

Per Sant Jordi i amb motiu de la diada, la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i Llet Nostra van estar presents al Palau de la Música per promocionar la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014. En menys de 3 hores es van regalar més de 2.000 Postres de Músic i Flams de Mató, ambdós postres tradicionals catalans. L’acció va comptar amb uns col·laboradors de luxe, els Cors Infantil i Mitjans de l’Orfeó Català, 60 nens i nenes que a partir de les 7 de la tarda van oferir un concert a la Plaça del Palau coincidint amb aquesta acció de suport a la candidatura.

A més, la Fundació va recollit 400 signatures en suport a la candidatura, que afegides a les registrades anteriorment sumen més de 125.000 adhesions. L’objectiu és arribar al mig milió de signatures necessàries per presentar la candidatura a la UNESCO.

Fem colla amb la cuina catalana!