Dieta Mediterrània

Llet Nostra entra a formar part del Patronat de la Fundació Dieta Mediterrània

Des de principis del 2016, Llet Nostra s’incorpora al Patronat de la Fundació de Dieta Mediterrània, promovent i difonent els valors d’una dieta equilibrada a l’estil mediterrani.

La Dieta Mediterrània

La Dieta Mediterrània no és només un patró de nutrició sinó també un estil de vida. Aquesta idea ha estat emfatitzada per la UNESCO i està basada en el reconeixement d’aquesta dieta com “un conjunt de costums, pràctiques i tradicions de del paisatge a la taula”, és a dir, des dels productes del camp i el mar directament fins als nostres plats.

La Dieta Mediterrània és també una forma de promoure l’intercanvi social entre les persones i les comunitats a través de l’alimentació, a través d’esdeveniments socials i festes locals tan lligats a les tradicions dels països riberencs. La Dieta Mediterrània és cultura associada als pobles, és tradició, és ball i cants populars, són comtes i llegendes transmeses pels nostres pares i avis.

En definitiva, la Dieta Mediterrània està caracteritzada per un model nutricional consistent en l’ús de l’Oli d’Oliva Verge Extra com únic greix addicional, els cereals, la fruita fresca i els fruits secs, les verdures i hortalisses i un moderat consum setmanal de peix, làctics i carns, especialment blanques… la Dieta Mediterrània és cuinar amb espècies i condiments, amb poca sal, i tot això, acompanyat de vi i infusions i agua, molta aigua, sempre respectant la peculiaritat de cada comunitat o país. Proclamada al 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La Fundació Dieta Mediterrània

La Fundació Dieta Mediterrània és una entitat sense ànim de lucre que treballa pel foment i difusió entre la societat dels beneficis que l’estil de vida de la Dieta Mediterrània comporta per la salut i el benestar de tots, així com per al medi ambient. Formada al 1996 per un grup d’empreses del sector agroalimentari que van veure la necessitat d’alertar a la població dels risc de perdre els hàbits alimentaris saludables, la Fundació Dieta Mediterrània té la missió de salvaguardar l’estil de vida de la Dieta Mediterrània. Difondre els seus beneficis a nivell nutricional i de salut, culturals, i medi ambient; impulsar estils de vida saludables entre la societat, sobretot en aquells sectors més vulnerables de la població (joventut i gent gran); comunicar i divulgar els beneficis de la Dieta Mediterrània en els principals mitjans de comunicació i xarxes socials; promoure el coneixement científic i la investigació sobre la Dieta Mediterrània com eina clau per contribuir a la millora de la salut.

Més informació a dietamediterranea.com