Reconeixement del cooperativisme de Llet Nostra

El cooperativisme català es va retrobar el passat 14 de desembre a la gala d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2022. Llet Nostra no va faltar a la cita anual que reconeix la feina feta per les cooperatives del nostre país com a agents essencials per transformar el model econòmic actual.

Ramaders del Baix Empordà – Llet Nostra ha estat la guanyadora de la categoria compromís amb les persones pel pla formatiu integral orientat al treball de qualitat en el sector ramader.

El projecte premiat

El Pla Formatiu Integral contempla la formació continuada de les persones responsables de les granges i els seus col·laboradors, així com les futures incorporacions laborals i, fins i tot, els mateixos consumidors de la llet i productes làctics que produeixen els ramaders i ramaderes.

El Pla proposa diferents iniciatives, des de formacions tècniques a l’Experiència #Aprop, una visita guiada a una granja per conèixer el valor econòmic, social i ambiental que aporta una explotació ramadera lletera petita i mitjana al territori. Moltes d’aquestes iniciatives compten amb la col·laboració d’entitats vinculades al sector, com ara IRTA, la Diputació de Girona, l’Escola Agrària de Monells, el Consell Comarcal del Baix Empordà, entre d’altres.

Llet Nostra Més

El Pla formatiu integral orientat al treball de qualitat en el sector ramader s’emmarca dins del Pla Llet Nostra Més. El projecte de desenvolupament sostenible de la ramaderia familiar cooperativa que té com a principal objectiu donar continuïtat al sector lleter català mitjançant la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà

La cooperativa es va crear l’any 1990 i compta amb 37 granges petites i mitjanes familiars. Granges amb un model sostenible de producció agroalimentària que generen més de 100 llocs de treball en tot el territori català. El 2003, juntament amb altres cooperatives lleteres catalanes, va ser membre fundadora de Llet Nostra Alimentària S.L.

Els reconeixements CoopCat22

A més de la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà – Llet Nostra, hi ha hagut altres iniciatives distingides pel CooopCat2022: la Cooperativa de Cohabitatge Can Carner de Castellar del Vallès. TEB Verd per la seva granja ecològica de bolets a Sant Antoni de Vilamajor; Opcions per la seva trajectòria en la defensa del consum conscient i responsable; la Cooperativa L’Esguard per contribuir a l’emancipació juvenil i la Fundació Roca Galès per la seva tasca de promoció del cooperativisme a Catalunya.