Projecte sostenibilitat ramaderies

Impulsem la millora de la sostenibilitat de les ramaderies familiars

Volem continuar fent camí cap a la millora de la sostenibilitat i el desenvolupament de la ramaderia de casa nostra.

El Projecte de transformació sostenible de la ramaderia familiar i cooperativa està liderat per Kaiku Berdea, Llet Nostra Més i AGC Agrocantabria Sostenible i compta amb la col·laboració de 25 entitats, on s’inclouen cooperatives de ramaders, centres tecnològics d’R+D+i, centres de gestió i sector industrial. A més aquesta aliança i els seus objectius comptem amb el suport del Govern de Cantàbria, de la Generalitat de Catalunya, del Govern Basc i del Govern de Navarra.

Es preveu una inversió de més de 100 milions d’euros fins al 2026 per reduir la petjada ambiental, millorar la sostenibilitat, fomentar la competitivitat econòmica i social en més de 603 explotacions familiars i cooperatives.

El projecte posa en valor els beneficis de la tasca de les explotacions familiars amb l’entorn rural. Mantenint ordenat el paisatge, evitant incendis, frenant el descontrol de la massa forestal, afavorint i respectant la biodiversitat i mantenint alhora l’equilibri paisatgístic.

La iniciativa contempla mesures específiques emmarcades en la consecució dels objectius Horizon 2030, establertes per la Comissió Europea. Mesures dirigides a la millora dels processos industrials i logístics: reducció del 60% les emissions de CO2, en línia amb el compromís NetZero 2050; reduir un 45% el consum d’aigua i impulsar l’economia circular minimitzant en un 50% dels residus generats, així com el compromís per a la recerca de nous materials biodegradables.

Des d’aquí, et volem donar les gràcies a tu per ser sempre #APROP i així, ajudar-nos a fer possible el nostre somni amb el pla Llet Nostra Més: tirar endavant el sector lleter català, apostant sempre per la nostra gent i la nostra terra.

Triem #APROP, tirem endavant!