Castellers

Més colles, més tradició, més castellers

Llet Nostra recolza intensament el món casteller. Ens agraden les nostres tradicions! I per Llet Nostra la tradició castellera representa els valors de la nostra gent i la nostra terra.

Les colles castelleres són un símbol de país i transmeten els valors universals que van fer que l’UNESCO els declarés com a patrimoni de la humanitat. Es tracta d’una activitat en què tothom és necessari perquè tothom hi pot aportar alguna cosa; un espai de solidaritat, cohesió social i integració, especialment de persones nouvingudes, així com de convivència i comunicació plural i intergeneracional; i exemple d’un model associatiu participatiu i democràtic.

La temporada castellera ha començat amb una munió de noves colles. Arreu de Catalunya neixen colles, hi ha una eclosió en el món casteller que no es veia des dels anys 90! Els castells arriben a parts del territori que fins ara no havien conquerit!

Al sud de Tarragona, la Catalunya francesa, Girona i el Baix Llobregat la temporada ha començat amb noves agrupacions:

  • Els castells han arribat finalment a les Terres de l’Ebre. Han aparegut dues noves colles, els Xics Caleros i els Xiqüelos del Delta. Els primers, amb seu a l’Ametlla de Mar. Més al sud encara, entre Amposta i Deltebre, els Xiqüelos assagen per presentar-se oficialment quan aconsegueixin estructures de sis pisos. Els sis pisos és l’alçada en que es considera “colla castellera”.
  • El nord també va fort. Els Pallagos del Conflent, a la Catalunya Nord, i els Vailets de l’Empordà, a Castelló d’Empúries, han estat registrades per la Coordinadora de Colles Castelleres com a entitats en formació. I també ens trobem amb els Briballs de Cornudella, una colla que dissortadament va desaparèixer als 80, pertany a un poble de una mica més de 1.000 habitats, i s’ha tornat a formar per goig de tots els participants. A Banyoles tenim els Esparxats de l’Estany o els Minyons de Santa Cristina d’Aro, també en formació i que ja han fet castells de cinc pisos.
  • Un cas excepcional és el Baix Llobregat, es tracta de la comarca amb més colles actives. Els Encantats de Begues ja han fet el primer castell de sis i els Carallots de Sant Vicenç estan a punt d’estrenar-se. Al Baix Llobregat també comptem amb dues colles en formació, pendents de ser reconegudes per la Coordinadora, els Castellers de Gavà i els de Viladecans

A Llet Nostra estem molt satisfets de la revolució castellera que estem vivint. Continuarem recolzant les entitats castelleres i els seus seguidors, amb el Joc casteller, les xapes col·leccionables i amb moltes altres iniciatives que tinguin a veure amb aquesta meravellosa i nostra tradició. Compartim noticies castelleres a les nostres xarxes socials, Facebook, Twitter i ara en aquest nou blog, i així fem pinya.

Volem participar i ser part del món casteller.

Força, equilibri, valor i seny per aquesta apassionant temporada!

Fem colla amb els castellers!