Amanida de cigrons

Aquesta amanida de cigrons lleugera i fresca, feta amb verdures i hortalisses, és perfecta per a l’estiu. És molt fàcil de fer i es pot servir com un plat principal o com un fantàstic acompanyament. És ideal per dinar, ja que els cigrons tenen un efecte saciant gràcies a les seves proteïnes i fibra que et deixaran satisfet durant més hores.

Ingredients

  • 800 g cigrons, escorreguts i rentats
  • 125 g pebrot vermell, picat
  • 125 g tomàquets Cherry, tallats a la meitat o trossejats
  • 100 g formatge feta, en cubs o esmicolats
  • 1 ceba tendra, picada
  • 1 gran d’all, picat o ratllat
  • Suc de ½ llimona
  • Oli d’oliva
  • Fulles de julivert fresc picades finament (opcional)
  • Fulles de menta fresques picades finament (opcional)

Preparació

Piquem totes les verdures per a l’amanida en trossos petits, una mica més grans que els cigrons (tenir tots els ingredients d’una mida similar realment millora considerablement la textura d’aquesta amanida).

Ratllem o piquem els alls i piquem finament las fulles de julivert i menta.

Barregem tots els ingredients en un bol gran.

Es pot gaudir immediatament o deixar reposar uns 10 minuts (a temperatura ambient o a la nevera) per deixar que els sabors es fusionin una mica.

Dieta Mediterrània