Codonyat

El codony per si sol no es consumeix com a fruita crua perquè és aspre i dur. És per això que se sol transformar en melmelada o compota, encara que l’elaboració més típica anomenada “codonyat” o “carn de codony”, que pot acompanyar-se amb formatge o nous, i es prepara barrejant la polpa de codony cuita amb sucre a parts iguals més o menys.

El codonyat té un temps de conservació molt llarg i la seva elaboració a casa és molt senzilla.

Preparació: 5 min
Cocció: 1 h 30 min

Ingredients

  • 600 g de codonys
  • 500 g de sucre

Preparació

Primer, pelem els codonys i els hi traiem el cor, els tallem a trossos i els aboquem en una olla coberts amb aigua bullint durant uns 45 minuts.

Triturem els trossos de codony fins que quedi una pasta densa i una mica grumollosa.

Introduïm el codony triturat a l’olla i engeguem el foc a temperatura suau. Progressivament, hi anem afegint el sucre a mida que es va barrejant. El remenem cada 10 minuts més o menys per evitar que s’enganxi.

Estarà a punt quan la barreja estigui espessa i pràcticament es mantingui a lloc.

Dieta Mediterrània