Codonyat
El codony per si sol no es consumeix com a fruita crua perquè és aspre i dur. És per això que se sol transformar en melmelada o compota, encara que l’elaboració més típica és l’anomenada codonyat o carn de codony, que pot acompanyar-se amb formatge o nous, i es prepara barrejant la polpa de codony cuita amb sucre a parts iguals més o menys.
El codonyat té un temps de conservació molt llarg i la seva elaboració a casa és molt senzilla.
Preparació: 5 min
Cocció: 1 h 30 min
Ingredients
- 600 g de codonys
- 500 g de sucre
Preparació
Primer, pelem els codonys i els hi traiem el cor, els tallem a trossos i els aboquem en una olla coberts amb aigua bullint durant uns 45 minuts.
Triturem els trossos de codony fins que quedi una pasta densa i una mica grumollosa.
Introduïm el codony triturat a l’olla i engeguem el foc a temperatura suau. Progressivament, hi anem afegint el sucre a mida que es va barrejant. El remenem cada 10 minuts més o menys per evitar que s’enganxi.
Estarà a punt quan la barreja estigui espessa i pràcticament es mantingui a lloc.