Canelons de pinya colada

Avui et portem les postres ideals pel cap de setmana: canelons de pinya colada! Estan fetes a base de fruita, són d’allò més refrescants i no cal encendre el forn per res. Ho tenen tot per convertir-se en un dels dolços preferits de l’estiu de tota la família.

Aquí tens la recepta! 👇

  • Temps de preparació: 1 hora
  • Temps de cocció: 8 minuts
  • Temps de repòs: 20 minuts
  • Categoria: postres
  • Comensals/Porcions: 6

Ingredients:

  • 1 pinya natural
  • 60 g de sucre
  • 300 g formatge fresc per untar
  • ¼ l de llet
  • ¼ l de nata líquida
  • 50 g de coco ratllat
  • 3 fulles de gelatina

Per la salsa:

  • 150 ml d’aigua
  • 80 g de mel
  • 20 ml de rom
  • 30 g de sucre
  • 250 g de iogurt

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

En un cassó hi posarem els 300 g de formatge d’untar, 30 g de sucre, 50 g de coco ratllat i 250 ml de llet. Ho posem al foc lent i anem remenant per tal que es barregin bé tots els ingredients.

Paral·lelament, hidratem les 3 fulles de gelatina i també les afegim a la barreja que haurem tret del foc. Barregem per integrar la gelatina.

El següent pas és afegir-hi els 250 ml de nata muntada i ho barregem. Reservem la crema.

Ara toca pelar la pinya i tallar-la a làmines no gaire gruixudes, ja que les haurem de cargolar. Les col·loquem al marbre de la cuina o bé en una safata i amb una mànega pastissera hi anem posem la crema.

Cargolem la pinya amb la crema dins i ja tindrem la pinya en forma de caneló farcit. Però encara falta un pas: la salsa.

Per a fer la salsa posem un pot al foc, amb 150 ml d’aigua, el rom i la mel. S’ha de coure uns 8 minuts. Després ho deixem refredar.

En un bol de vidre hi posem la salsa i un iogurt natural, ho barregem. Serà la base sobre la que col·locarem els canelons de pinya colada. Finalment, espolsarem per sobre dels canalons una mica de ratlladura de llima.

Ja podem gaudir d’aquesta original delícia. Que vagi de gust!