NewCat_ètnic

Descobreix el talent i la creativitat de NewCat_ètnic

El projecte impulsat per Llet Nostra amb la Fundació Jaume Casademont uneix la música popular catalana amb sons ètnics

Llet Nostra, la llet de les cooperatives catalanes, ha patrocinat la Beca de la Fundació Jaume Casademont, que s’ha atorgat, entre d’altres, al nou projecte de música tradicional catalana NewCat_ètnic de  “Ruralisme il·lustrat”, que impulsa l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, ADEP.CAT.

The New Catalan Ensemble (NewCat_ètnic) neix amb la voluntat de convertir  el so musical que ens és pròxim, el so català, popular, propi dels instruments autòctons, en una emoció universal. El NewCat_ètnic és un conjunt d’arrel i sonoritat catalanes amb vocació internacional, capaç de seduir amb el color i la textura de la seva música públics de tot tipus de procedència i tradició cultural.

Potser vau ser dels afortunats que els van veure en directe el passat 19 d’agost a les festes de Gràcia. Si no és així, us explicarem que el NewCat_ètnic és un septet, encapçalat pel multiinstrumentista  Manu Sabaté, que presenta un repertori a partir de materials tradicionals i també de temes d’autoria pròpia. Compta amb la calidesa interpretativa de la cantant Gemma Humet, que participa per primera vegada en una producció estrictament d’arrel.

El grup presenta  un músic  de  tanta vàlua com  Adrià Grandia (Tazzuff).  Els percussionistes Bernat Torras i Martí Hosta (Coetus) uneixen la seva experiència a la del guitarrista Cisco Cardona (Riu) o Magí Canyelles, tenora i saxofonista respectivament, formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya. La proposta inclou les videoprojeccions creades per a l’ocasió per l’artista Sílvia Isaac. Podeu escoltar-ne un petit tast a través d’aquest vídeo.

Aquest projecte és un dels guanyadors de les Beques de la fundació Jaume Casademont que des de fa  vuit anys premia iniciatives catalanes que fomentin la cultura, el civisme i els bon hàbits alimentaris, i amb  les quals Llet Nostra col·labora des de fa anys.

Us ha agradat el so de NewCat_ètnic?