Regals de Reis

Els regals de Reis. L’equilibri entre desig i necessitat

La norma dels 4 regals i altres consells per encertar

És ara. Aquell moment de l’any en què els pares ens preguntem si els nostres fills tenen masses joguines, si en necessiten més, si el que desitgen coincideix amb el què necessiten. Si no estarem malcriant-los amb tants regals, si és hora de ser més selectius, etc. És habitual que tot aquests dubtes ens passin pel cap cada any en aquesta època, i és molt fàcil acabar sucumbint a l’eufòria consumista i festiva del Nadal i acabem tirant la casa per la finestra i comprant mil i un gadjets que no necessiten i aviat cauran en l’oblit al fons d’un calaix.

Per evitar això, és molt pràctic fer llistes. Llistes d’interessos i necessitats segons l’edat de cada fill. Si els vostres fills són petits, fins a 5 anys, sabran el que els agrada, però encara no són capaços d’entendre que escollir és descartar algunes coses. Ho voldran tot. Així que la selecció l’haurem de fer els adults. Quan són més grans ja ens demanaran coses més concretes perquè comencen a entendre que la qualitat és més important que la quantitat i volen exactament allò que té un amic seu o que han vist anunciar a la televisió o a internet. Els seus interessos estan molt més encaminats i saben exactament el què volen.

No es tracta de baixar el nivell d’il·lusió, sinó de fer que tot plegat sigui més racional. Hi ha famílies que fan regals conjunts per tal de no regalar 20 petites coses i així poder fer un gran regal que la criatura realment necessiti. En quant a la quantitat ideal us expliquem en què consisteix la norma del 4 regals que recomanen els experts. Diuen que 4 regals és el nombre ideal de regals que han de rebre els infants per Nadal. Cada un dels regals es basa en un criteri:

  1. Alguna cosa que es puguin posar de roba o complements.
  2. Alguna cosa que necessitin.
  3. Alguna cosa que desitgin.
  4. Alguna cosa que fomenti l’hàbit de la lectura: llibres, còmics, jocs de lletres…

I és que un allau de regals i joguines provoca una emoció molt gran en un primer moment, però per experiència sabem que acaba provocant que no juguin a res gaire estona, i en comptes de donar valor al regal, donen més valor al fet de rebre coses. I com el què desitgem nosaltres és que siguin feliços i aprenguin a valorar allò que tenen i es converteixin en adults responsables, el millor que podem fer és seguir el consell dels experts de limitar el nombre de regals. I d’altra banda cultivar la màgia i la il·lusió d’aquestes dates tan assenyalades que ens agrada compartir amb els nostres éssers més estimats!

Bon Nadal! 🎄🎁🌟