4 receptes de cafè expresso calent per a l’hivern

Quan fa fred no hi ha res més reconfortant que una beguda ben calentona. I quina és la beguda calenta per excel·lència? Aquella a la que recorrem a tota hora quan quedem amb algú? Clar, i doncs! El cafè! Us proposem 4 receptes ben diferents. Trieu la que més us agradi i gaudiu del seu aroma i sabor intensos.

1. Expresso Calent amb Xocolata i Canyella:

Ingredients:

  1. 1 tassa expresso doble
  2. 1 culleradeta de cacau en pols
  3. 1/4 de culleradeta de canyella en pols
  4. 2 cullerades de sucre
  5. Nata muntada (opcional)

Instruccions:

  1. Prepareu un expresso doble i afegiu-hi el cacau en pols, la canyella i el sucre.
  2. Removeu bé fins que els ingredients s’hagin dissolt completament.
  3. Podeu afegir una capa de nata muntada a la part superior per a un toc extra de luxe.

2. Caramel Macchiato Calent:

Ingredients:

  1. 1 tassa expresso doble
  2. 2 cullerades caramel
  3. Llet calenta

Instruccions:

  1. Feu un expresso doble i afegiu-hi les dues cullerades de caramel.
  2. Escalfeu la llet i afegiu-la a l’expresso.
  3. Decoreu amb una mica de caramel addicional si ho desitgeu.

3. Cafè Expresso sensorial:

Ingredients:

  1. 2 tasses de cafè expresso fort
  2. 1/4 tassa de llet condensada
  3. 50 g de xocolata negra, trossejada
  4. 1/2 culleradeta d’essència de vainilla
  5. 1 culleradeta de canyella en pols
  6. 1 copa de licor de cafè (opcional)
  7. Nata muntada per decorar
  8. Rodanxes fines de taronja per acompanyar

Instruccions:

  1. Prepara dues tasses de cafè expresso fort.
  2. Fon la xocolata negra a foc baix i reserva.
  3. Barreja la llet condensada amb l’essència de vainilla.
  4. Afegeix la xocolata fosa a la barreja de llet condensada. Remena bé.
  5. Incorpora els cafès expresso i la canyella. Remena bé.
  6. Opcionalment, afegeix licor de cafè i remena bé.
  7. Decora amb nata muntada i canyella.
  8. Acompanya amb rodanxes fines de taronja.

4. Cafè Expresso amb Avellanes i Canyella:

Ingredients:

  1. 1 tassa expresso doble
  2. 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
  3. 1/4 de culleradeta de canyella en pols
  4. Avellanes picades

Instruccions:

  1. Preparareu l’expresso doble i afegiu-hi l’extracte de vainilla i la canyella.
  2. Barregeu bé per a combinar els sabors.
  3. Afegiu les avellanes picades a la part superior com a guarnició.

Quin tastaríeu ara mateix?