4 receptes de cafè expresso calent per a l’hivern
Quan fa fred no hi ha res més reconfortant que una beguda ben calentona. I quina és la beguda calenta per excel·lència? Aquella a la que recorrem a tota hora quan quedem amb algú? Clar, i doncs! El cafè! Us proposem 4 receptes ben diferents. Trieu la que més us agradi i gaudiu del seu aroma i sabor intensos.
1. Expresso Calent amb Xocolata i Canyella:
Ingredients:
- 1 tassa expresso doble
- 1 culleradeta de cacau en pols
- 1/4 de culleradeta de canyella en pols
- 2 cullerades de sucre
- Nata muntada (opcional)
Instruccions:
- Prepareu un expresso doble i afegiu-hi el cacau en pols, la canyella i el sucre.
- Removeu bé fins que els ingredients s’hagin dissolt completament.
- Podeu afegir una capa de nata muntada a la part superior per a un toc extra de luxe.
2. Caramel Macchiato Calent:
Ingredients:
- 1 tassa expresso doble
- 2 cullerades caramel
- Llet calenta
Instruccions:
- Feu un expresso doble i afegiu-hi les dues cullerades de caramel.
- Escalfeu la llet i afegiu-la a l’expresso.
- Decoreu amb una mica de caramel addicional si ho desitgeu.
3. Cafè Expresso sensorial:
Ingredients:
- 2 tasses de cafè expresso fort
- 1/4 tassa de llet condensada
- 50 g de xocolata negra, trossejada
- 1/2 culleradeta d’essència de vainilla
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 copa de licor de cafè (opcional)
- Nata muntada per decorar
- Rodanxes fines de taronja per acompanyar
Instruccions:
- Prepara dues tasses de cafè expresso fort.
- Fon la xocolata negra a foc baix i reserva.
- Barreja la llet condensada amb l’essència de vainilla.
- Afegeix la xocolata fosa a la barreja de llet condensada. Remena bé.
- Incorpora els cafès expresso i la canyella. Remena bé.
- Opcionalment, afegeix licor de cafè i remena bé.
- Decora amb nata muntada i canyella.
- Acompanya amb rodanxes fines de taronja.
4. Cafè Expresso amb Avellanes i Canyella:
Ingredients:
- 1 tassa expresso doble
- 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1/4 de culleradeta de canyella en pols
- Avellanes picades
Instruccions:
- Preparareu l’expresso doble i afegiu-hi l’extracte de vainilla i la canyella.
- Barregeu bé per a combinar els sabors.
- Afegiu les avellanes picades a la part superior com a guarnició.
Quin tastaríeu ara mateix?