Aliments de temporada

El millor… temporada i proximitat!

Magranes a la tardor, bledes a l’hivern, figues a l’estiu…. cada fruita i verdura té un moment idoni per ser consumida….. encara que en l’actualitat la majoria les podem trobar durant tot l’any. Però, existeix alguna diferència si consumim fruites i verdures de temporada o fora de la seva temporada? Si, i per molts motius sempre serà millor comprar-les i menjar-les quan la natura “ho ha programat”.

El primer gran motiu és que en el seu temps de recol·lecció, és el moment on cada fruita i verdura es troba en el seu estat just de maduració, i conseqüentment tenen tot el sabor i aroma a la seva potència màxima.

Un altre motiu és que una recol·lecció en el moment just de la fruita o de la verdura, fa que les seves propietats nutricionals (vitamines, minerals i altres nutrients) es conservin correctament.

El preu és un altre motiu, ja que en créixer d’una forma pràcticament natural, fa que el seu cost sigui més econòmic, tenint una relació de qualitat/preu ideal.

També el fet de créixer de forma natural, fa que el cultiu no necessiti substancies (additius i pesticides) que fan que sigui molt beneficiós pel medi ambient, amb menys emissions de CO2.

Un altre concepte molt relacionat amb la temporalitat de les fruites i les verdures, és la proximitat. Els aliments que es cultiven a prop d’on els mengem, a part de ser aliments de temporada, afavoreixen l’agricultura tradicional i local.

Aquestes dues característiques, temporalitat i proximitat, són dues qualitats fonamentals de la Dieta Mediterrània. A la nostra terra trobem una gran varietat de fruites i verdures durant tot l’any, amb sabors i aromes excel·lents, que ens permet gaudir d’aquests aliments en el seu millor moment i ens converteix en promotors del nostre estil de vida Mediterrani.

logodietamediterranea