Almívar de llet

Almívar de llet

Avui estem dolços! Us presentem una recepta que farà les delícies dels més llaminers de la família. Es tracta de l’almívar de llet. És una recepta llarga que té els seus trucs, però el resultat és ben deliciós. Així que val la pena fer-la per a poder-la degustar!

Els orígens d’aquesta elaboració són incerts, ja que existeixen receptes similars a molts països que en reivindiquen l’autoria. Algunes teories afirmen que es va crear a França al segle XIX, mentre que d’altres diuen que es va produir per primera vegada a Brasil el 1773. L’Argentina i l’Uruguai també se’n disputen la seva invenció. No obstant això, hi ha relats que en situen l’origen a Xile, i fins i tot se suggereix que ja era conegut en cultures antigues com l’Ayurvèdica.

Sigui quin sigui el seu origen us expliquem com es fa! Mireu!

Ingredients

  • 1 litre de llet
  • Sucre 250 g
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Preparació

Poseu la llet en un cassó al foc mitjà fins que comenci a bullir. Quan la llet estigui a punt de bullir, hi afegiu el sucre i remeneu constantment amb una cullera de fusta perquè a la base no es facin grumolls. Hi afegiu l’essència de vainilla i el bicarbonat de sodi mentre continueu remenant.

Aquest procés requereix paciència. Si ho desitgeu, podeu col·locar 3 boletes de vidre en el fons de la cassola per evitar que s’enganxi i es facin grumolls.

Al principi la llet pren un color groguenc, semblant al de la llet condensada. Si en algun moment comença a bullir, cal que retireu uns segons el cassó del foc i l’hi torneu a posar. Després d’una estona, la preparació ja va agafant el color de l’almívar de llet encara que la seva consistència és líquida. L’indicador per determinar el moment en el qual l’almívar ja estarà a punt és la consistència.

Recomanacions

No deixeu de remenar en cap moment. El procés d’elaboració de l’almívar és llarg, almenys hi estareu 1 hora. Quan la seva textura sigui com la d’un xarop, retireu el cassó del foc.

Deixeu-lo refredar. Podeu posar-lo a la nevera.

Seguint les quantitats indicades, us quedarà aproximadament mig quilo d’almívar de llet.

I amb què el podeu menjar? Doncs, és una bona opció per acompanyar les torrades o les postres que més us agradin. També podeu fer gelat d’almívar de llet, unes delicioses lioneses farcides o bé endolcir els iogurts de Llet Nostra.