Almívar de llet

Almívar de llet

L’almívar de llet és per excel·lència un dels dolços més rics i irresistibles que existeixen. Solem comprar-ho en el supermercat però…no desitges preparar-ho amb les teves pròpies mans i gaudir d’un exquisit almívar de llet artesanal? Si la teva resposta és sí, mira i anota la següent recepta per sorprendre a tots amb aquest almívar de llet casolà.

Ingredients

  • 1 litre de llet
  • Sucre 250 g
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1 cullaradeta d’essència de vainilla

Preparació

Col·locar la llet en una cassola i posar-la al foc mitjà fins que comenci a bullir. Quan la llet estigui a punt de bullir, afegir el sucre i començar a remenar constantment amb una cullera de fusta perquè a la base no es facin grumolls. Afegeix l’essència de vainilla i el bicarbonat de sodi mentre es segueix remenant la preparació. Aquest procés portarà un temps i es requereix molta paciència, però si ho desitges, pots col·locar 3 boletes de vidre en el fons de la cassola per evitar que la preparació s’enganxi i es facin grumolls.

Al principi es veurà que la llet pren un color més groguenc, semblant al de la llet condensada. Si en algun moment la preparació comença a bullir, retirar uns segons del foc fins que la preparació disminueixi el seu volum i tornar a cuinar. Després d’una estona, la preparació ja s’assembla més al color de l’almívar de llet encara que la seva consistència és líquida.

No deixis de remanar en cap moment si és que no has col·locat les boletes de vidre. Aquest procés en el qual es fa l’almívar de llet triga almenys 1 hora. Per determinar el punt just en el qual està l’almívar de llet, pots col·locar una petita porció sobre un plat i veure si l’almívar de llet ja no és líquid, sinó que ja té una consistència. Una altra manera de corroborar el punt del dolç de llet, és passant el dit pel mig de la cullera amb la qual s’estava remanant. S’ha de fer un solc que no s’ha de tornar a unir.

Una vegada que l’almívar de llet està al punt just, retirar del foc, retirar les boletes de vidre en cas d’haver-les utilitzat i deixar refredar. Es pot posar a la nevera. Amb aquestes quantitats, et quedarà aproximadament mig quilo d’almívar de llet.

Has vist que fàcil és preparar l’almívar de llet a la teva casa? Ja tens una nova opció per acompanyar les teves torrades o les postres que més vulguis. Si ets amant de l’almívar de llet i vols seguir gaudint-lo amb el seu sabor, prova de fer gelat d’almívar de llet, unes delicioses lioneses farcides o per endolçar els iogurts de Llet Nostra.

Fem colla amb la nostra cuina!