Amanida catalana
L’amanida catalana és un plat senzill, amb ingredients frescos de temporada. És tan popular a tot Catalunya que cada comarca hi afegeix o elimina alguns ingredients segons la tradició de la casa o la temporada.
Per a 4 persones
Preparació: 15 min
Ingredients
- 1 enciam
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 tomàquet
- Botifarra blanca
- Botifarra negra
- Botifarra catalana
- 4 talls de pernil cuit
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre de vi
- Sal
Preparació
Rentem be l’enciam, la ceba, el pebrot verd i el tomàquet. Tallem el tomàquet en làmines gruixudes, i la ceba i el pebrot verd en juliana.
Muntem el plat amb l’enciam primer, la ceba i el pebrot per sobre, i els tomàquets dalt de tot. Amanim una mica amb oli d’oliva, vinagre i sal.
A sobre, hi col·loquem dos talls per persona de botifarra blanca, botifarra negra, botifarra catalana i un tall de pernil cuit.
Bon profit!
Nota: Hi podeu afegir filets d’anxova, tonyina, sardines en conserva, formatge, ou dur i/o olives.