Amanida catalana

L’amanida catalana és un plat senzill, amb ingredients frescos de temporada. És tan popular a tot Catalunya que cada comarca hi afegeix o elimina alguns ingredients segons la tradició de la casa o la temporada.

Per a 4 persones
Preparació: 15 min

Ingredients

  • 1 enciam
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomàquet
  • Botifarra blanca
  • Botifarra negra
  • Botifarra catalana
  • 4 talls de pernil cuit
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre de vi
  • Sal

Preparació

Rentem be l’enciam, la ceba, el pebrot verd i el tomàquet. Tallem el tomàquet en làmines gruixudes, i la ceba i el pebrot verd en juliana.

Muntem el plat amb l’enciam primer, la ceba i el pebrot per sobre, i els tomàquets dalt de tot. Amanim una mica amb oli d’oliva, vinagre i sal.

A sobre, hi col·loquem 2 talls per persona de botifarra blanca, botifarra negra botifarra catalana i 1 tall de pernil cuit.

Bon profit!

Nota: Hi podeu afegir filets d’anxova, tonyina, sardines en conserva, formatge, ou dur i/o olives.

Dieta Mediterrània