Amanida de pasta

Una de les receptes que més ve de gust a l’estiu! Sense necessitat d’invertir gaire temps en la seva preparació i amb pocs ingredients, s’obtenen unes combinacions meravelloses que agraden a tothom i alhora és una opció fresca per a combatre la calor.

Temps de preparació: 10-15 min
Temps de cocció: 10 min
Categoria: Primer plat
Tipus/Regió de cuina: Mediterrània
Comensals/Porcions: Per a 4 persones

Ingredients

  • 250 g de pasta integral tipus farfalle o fusilli
  • 250 g de tomàquets Cherry per la meitat
  • 100 g de rúcula
  • 250 g de cigrons cuits i esbandits
  • 100 g de cogombre tallat a rodanxes fines
  • 50 g de formatge feta esmicolat

Per amanir

  • 40 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cs de suc de llimona
  • 1 cs de mostassa de Dijon
  • 2 grans d’all picats
  • 1 cc d’herbes de Provença
  • Pebrot de caiena picat (al gust)
  • Sal, pebre

Preparació

Comencem per portar a ebullició una olla amb aigua i una mica de sal, i tirem la pasta seguint les indicacions del paquet. L’ideal és coure-la fins que estiguin al dente.

Mentre esperem, preparem el condiment en un bol; barregem tots els ingredients. El reservem.

Desprès escorrem la pasta i hi posem una mica d’oli d’oliva per evitar que s’enganxi; deixem refredar a temperatura ambient. Agafem una enciamera i incorporem el tomàquet, els cigrons, la rúcula, els cogombres i el formatge feta. Hi aboquem el condiment.

Salpebrem al gust i servim. Impressionant!