Amanida de pasta
Una de les receptes que més ve de gust a l’estiu! Sense necessitat d’invertir gaire temps en la seva preparació i amb pocs ingredients, s’obtenen unes combinacions meravelloses que agraden a tothom i alhora és una opció fresca per a combatre la calor.
Temps de preparació: 10-15 min
Temps de cocció: 10 min
Categoria: Primer plat
Tipus/Regió de cuina: Mediterrània
Comensals/Porcions: Per a 4 persones
Ingredients
- 250 g de pasta integral tipus farfalle o fusilli
- 250 g de tomàquets Cherry per la meitat
- 100 g de rúcula
- 250 g de cigrons cuits i esbandits
- 100 g de cogombre tallat a rodanxes fines
- 50 g de formatge feta esmicolat
Per amanir
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra
- 2 cs de suc de llimona
- 1 cs de mostassa de Dijon
- 2 grans d’all picats
- 1 cc d’herbes de Provença
- Pebrot de caiena picat (al gust)
- Sal, pebre
Preparació
Comencem per portar a ebullició una olla amb aigua i una mica de sal, i tirem la pasta seguint les indicacions del paquet. L’ideal és coure-la fins que estiguin al dente.
Mentre esperem, preparem el condiment en un bol; barregem tots els ingredients. El reservem.
Desprès escorrem la pasta i hi posem una mica d’oli d’oliva per evitar que s’enganxi; deixem refredar a temperatura ambient. Agafem una enciamera i incorporem el tomàquet, els cigrons, la rúcula, els cogombres i el formatge feta. Hi aboquem el condiment.
Salpebrem al gust i servim. Impressionant!