Aprèn a cuidar el teu cor!

Aprèn a cuidar el teu cor!

Any rere any escoltem i llegim que la Dieta Mediterrània és una de les dietes més saludables, equilibrades i amb una gran quantitat d’efectes beneficiosos per a la salut. Des de sempre, la Dieta Mediterrània s’ha anat adaptant a les necessitats de la població i tot això ha sigut gràcies a haver sigut sotmesa a estudis, anàlisis i observacions de tota mena.

El primer estudi que es va realitzar durant els anys seixanta, va ser l’anomenat “dels set països”. Es va analitzar la mortalitat per malalties coronàries de les poblacions de set països, i la relació amb la seva alimentació. El resultat va ser que els pobles del sud d’Europa tenien una mortalitat per malaltia coronaria molt inferior que la dels altres països estudiats. Més endavant, el 2003, es va iniciar un gran estudi d’intervenció anomenat PREDIMED (Prevenció primària de les malalties cardiovasculars amb una dieta Mediterrània). Aquest estudi va finalitzar amb el resultat que demostrava que el risc de patir malalties cardiovasculars era inferior en aquelles persones que se’ls hi havia assignat una Dieta Mediterrània suplementada amb oli d’oliva verge extra i/o fruits secs, en comparació amb el grup, que se li havia assignat una dieta baixa en greixos.

Aquests dos grans estudis, i molts altres que s’han realitzat en aquests 50 anys, demostren científicament que la Dieta Mediterrània és un gran factor protector per a les malalties cardiovasculars. És per això que adherir-se a aquest estil de vida, el nostre estil de vida, és imprescindible per a evitar patir aquestes malalties i moltes d’altres, en les quals la Dieta Mediterrània també té una funció de prevenció.

 

Dieta Mediterrània


Bibliografia

Ancel and Margaret Keys. Eat well and stay well. Doubleday, 1959: 359 pp.

Estruch R, et al. Primary Prevention of Cardiovascular Disease with a Mediterranean Diet Supplemented with Extra-Virgin Olive Oil or Nuts. N Engl J Med. 2018 Jun 21;378(25)