Arròs amb verdures
Vols una alternativa a l’arròs blanc o integral per acompanyar el teu peix o carn a la planxa? Descobreix aquesta recepta bàsica d’arròs de verdures tan fàcil com ràpida de fer. No necessitareu més de 20 minuts per obtenir un acompanyament ple de colors, fibra, vitamines i minerals!
És un plat que a més a més pots adaptar al teu gust i combinar-lo amb altres verdures de temporada!
Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 20 min
Temps total: 30 min
Ingredients
- 300 g d’arròs blanc o integral
- 200 g de pèsols
- 100 g de pastanagues baby
- 1 carbassó mitjà
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba
- 20 g de formatge parmesà ratllat
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- Julivert picat
- Sal, pebre
Preparació
Rentem el carabassó i el pebrot i després els tallem a daus petits.
Si els pèsols són frescos, els desgranem de les beines i els rentem. Si són congelats, directament els aboquem en una cassola d’aigua bullent amb les pastanagues baby. Afegiu-hi sal a l’aigua i deixeu-ho coure durant 4 minuts; retirem la verdura amb una escumadora i la reservem. A la mateixa aigua bullent introduïm el carabassó.
Mentrestant, coeu l’arròs normalment. Després l’esbandim per evitar que s’enganxi i l’escorrem bé.
En una paella, daurem la ceba pelada i picada amb un raig d’oli d’oliva. Afegim el pebrot i deixem coure uns minuts. Un cop la ceba estigui transparent, hi afegim els pèsols, les pastanagues, el carabassó, i el julivert picat i ho daurem tot durant aproximadament 5 minuts. Barregem de tant en tant per evitar que les verdures s’enganxin. Hi afegim l’arròs cuit i remenem per combinar-ho tot bé.
Per acabar, afegim el parmesà per sobre, salpebrem i remenem una darrera vegada.