Arròs amb verdures

Arròs amb verdures

Vols una alternativa a l’arròs blanc o integral per acompanyar el teu peix o carn a la planxa? Descobreix aquesta recepta bàsica d’arròs de verdures tan fàcil com ràpida de fer. No necessitareu més de 20 minuts per obtenir un acompanyament ple de colors, fibra, vitamines i minerals!

És un plat que a més a més pots adaptar al teu gust i combinar-lo amb altres verdures de temporada!

Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 20 min
Temps total: 30 min

Ingredients

  • 300 g d’arròs blanc o integral
  • 200 g de pèsols
  • 100 g de pastanagues baby
  • 1 carbassó mitjà
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 20 g de formatge parmesà ratllat
  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • Julivert picat
  • Sal, pebre

Preparació

Rentem el carabassó i el pebrot i després els tallem a daus petits.

Si els pèsols són frescos, els desgranem de les beines i els rentem. Si són congelats, directament els aboquem en una cassola d’aigua bullent amb les pastanagues baby. Afegiu-hi sal a l’aigua i deixeu-ho coure durant 4 minuts; retirem la verdura amb una escumadora i la reservem. A la mateixa aigua bullent introduïm el carabassó.

Mentrestant, coeu l’arròs normalment. Després l’esbandim per evitar que s’enganxi i l’escorrem bé.

En una paella, daurem la ceba pelada i picada amb un raig d’oli d’oliva. Afegim el pebrot i deixem coure uns minuts. Un cop la ceba estigui transparent, hi afegim els pèsols, les pastanagues, el carabassó, i el julivert picat i ho daurem tot durant aproximadament 5 minuts. Barregem de tant en tant per evitar que les verdures s’enganxin. Hi afegim l’arròs cuit i remenem per combinar-ho tot bé.

Per acabar, afegim el parmesà per sobre, salpebrem i remenem una darrera vegada.