Batuts de fruita amb llet i iogurt

Els batuts de fruita amb llet i iogurt solen ser begudes cremoses i espesses molt fàcils de preparar, ideals per esmorzar i berenar, que normalment s’obtenen barrejant fruites, verdures, sucs, iogurt, fruits secs, llavors i/o llet.

El format més bàsic comença sempre amb dos ingredients essencials: una base i un líquid. A partir d’aquí, només queda afegir la nostra imaginació i personalitzar-ho al nostre gust!

Molts batuts inclouen productes frescos i congelats o glaçons per donar al producte final una consistència fresca. No obstant això, els seus perfils de sabor varien enormement segons els ingredients.

A continuació trobareu un llistat dels batuts més populars.


Batut de plàtan

Ingredients

  • 500 ml de llet
  • 2-3 plàtans
  • ½ cullerada de canella en pols
  • ½ cullerada de cacau el pols

Preparació

Pela els plàtans, talla’ls a trossos i col·loca’ls en el got de la batedora. Afegeix la llet, la canella i el cacau i tritura-ho.


Batut de taronges

Ingredients

  • 300 ml suc de taronja espremuda
  • 1 iogurt natural o grec
  • 100 ml de llet
  • ½ cullerada de canella
  • Gel (opcional)

Preparació

Posem tots els ingredients dins del recipient de la batedora i triturem fins que els ingredients estiguin ben barrejats.


Batut de maduixes

Ingredients

  • 400 g de maduixes
  • 400 ml de llet
  • 1 iogurt natural o grec
  • Glaçons (opcional)

Preparació

Primer de tot es renten bé les maduixes, es treuen les cues verdes i es tallen a trossets. A continuació es col·loquen a la batedora la llet, el iogurt i les maduixes. Bat fins que quedi una textura homogènia.


Batut de síndria

Batut de síndria

Ingredients

  • 500-600 g de síndria
  • 1 iogurt natural o grec
  • 250 ml de llet

Preparació

Primer trossegem la síndria en daus i li traiem les llavors. La reservem al congelador aproximadament 2-3 hores. Passat aquest temps col·loquem la síndria al vas de la batedora i hi afegim la llet.


Batut de meló

Ingredients

  • 500-600 g de meló
  • 1 iogurt natural o grec
  • 250 ml de llet

Preparació

Talla el meló a trossos. Retira la pell i les llavors. Afegeix en un recipient el meló, la llet i el iogurt i tritura-ho fins que quedi una barreja homogènia.


Batut de prèssec

Ingredients

  • 4 préssecs petits o 2 grans
  • 800 ml de llet

Preparació

Es tallen els préssecs a trossos i es retira el pinyol. Tot seguit els préssecs trossejats es baten en una batedora juntament amb la llet.


Batut d’alvocat

Ingredients

  • 1 alvocat
  • 250 ml de llet
  • ½ plàtan madur
  • Gel (opcional)

Preparació

Partir l’alvocat per la meitat i retirar l’os. Extreure la polpa amb l’ajuda d’una cullera i col·locar en el recipient de la batedora juntament amb la llet i el plàtan. Triturar fins aconseguir la consistència desitjada. Afegir gel per donar-li un toc més fresc.


Batut de mango

Batut de mango

Ingredients

  • 1 mango madur
  • 2 iogurts naturals o grecs
  • Suc d’1 llimona

Preparació

Pela i talla el mango a trossos. Guarda’ls al congelador un parell d’hores abans de preparar el batut. Batem primer el mango i el suc de llimona, i després hi afegim el iogurt i ho tornem a batre tot.


Batut de kiwi

Ingredients

  • 2 kiwis
  • 4 iogurts naturals
  • 100 ml de llet

Preparació

Pelem els kiwis. Posem els iogurts al recipient de la batedora, hi afegim la llet i el kiwi, i ho triturem fins a formar una batut cremós.


Batut de remolatxa

Ingredients

  • 150 g de remolatxa cuita i pelada
  • 1 iogurt natural
  • Suc d’una taronja
  • 150 ml de aigua

Preparació

Incorporem en el recipient de la batedora la remolatxa trossejada, el iogurt, el suc de taronja i l’aigua. Després triturem tot fins a obtenir una barreja homogènia.


Batut verd

Ingredients

  • 100 g d’espinacs crus
  • 1 taronja
  • 200 g de iogurt natural o grec
  • 2-3 ametlles crues
  • Suc de ½ llimona
  • Llet (opcional)

Preparació

Rentar els espinacs i escorre’ls. Pelar i esqueixar la taronja, tallar les ametlles a trossos petits i esprémer el suc de llimona. Incorporar-ho tot a un recipient per a la batedora, s’afegeix el iogurt i es tritura tot. Si queda molt espès es pot afegir una mica de llet fins a obtenir la textura desitjada.

Dieta Mediterrània