Batuts de fruita amb llet i iogurt
Els batuts de fruita amb llet i iogurt solen ser begudes cremoses i espesses molt fàcils de preparar, ideals per esmorzar i berenar, que normalment s’obtenen barrejant fruites, verdures, sucs, iogurt, fruits secs, llavors i/o llet.
El format més bàsic comença sempre amb dos ingredients essencials: una base i un líquid. A partir d’aquí, només queda afegir la nostra imaginació i personalitzar-ho al nostre gust!
Molts batuts inclouen productes frescos i congelats o glaçons per donar al producte final una consistència fresca. No obstant això, els seus perfils de sabor varien enormement segons els ingredients.
A continuació trobareu un llistat dels batuts més populars.
Batut de plàtan
Ingredients
- 500 ml de llet
- 2-3 plàtans
- ½ cullerada de canella en pols
- ½ cullerada de cacau el pols
Preparació
Pela els plàtans, talla’ls a trossos i col·loca’ls en el got de la batedora. Afegeix la llet, la canella i el cacau i tritura-ho.
Batut de taronges
Ingredients
- 300 ml suc de taronja espremuda
- 1 iogurt natural o grec
- 100 ml de llet
- ½ cullerada de canella
- Gel (opcional)
Preparació
Posem tots els ingredients dins del recipient de la batedora i triturem fins que els ingredients estiguin ben barrejats.
Batut de maduixes
Ingredients
- 400 g de maduixes
- 400 ml de llet
- 1 iogurt natural o grec
- Glaçons (opcional)
Preparació
Primer de tot es renten bé les maduixes, es treuen les cues verdes i es tallen a trossets. A continuació es col·loquen a la batedora la llet, el iogurt i les maduixes. Bat fins que quedi una textura homogènia.
Batut de síndria
Ingredients
- 500-600 g de síndria
- 1 iogurt natural o grec
- 250 ml de llet
Preparació
Primer trossegem la síndria en daus i li traiem les llavors. La reservem al congelador aproximadament 2-3 hores. Passat aquest temps col·loquem la síndria al vas de la batedora i hi afegim la llet.
Batut de meló
Ingredients
- 500-600 g de meló
- 1 iogurt natural o grec
- 250 ml de llet
Preparació
Talla el meló a trossos. Retira la pell i les llavors. Afegeix en un recipient el meló, la llet i el iogurt i tritura-ho fins que quedi una barreja homogènia.
Batut de prèssec
Ingredients
- 4 préssecs petits o 2 grans
- 800 ml de llet
Preparació
Es tallen els préssecs a trossos i es retira el pinyol. Tot seguit els préssecs trossejats es baten en una batedora juntament amb la llet.
Batut d’alvocat
Ingredients
- 1 alvocat
- 250 ml de llet
- ½ plàtan madur
- Gel (opcional)
Preparació
Partir l’alvocat per la meitat i retirar l’os. Extreure la polpa amb l’ajuda d’una cullera i col·locar en el recipient de la batedora juntament amb la llet i el plàtan. Triturar fins aconseguir la consistència desitjada. Afegir gel per donar-li un toc més fresc.
Batut de mango
Ingredients
- 1 mango madur
- 2 iogurts naturals o grecs
- Suc d’1 llimona
Preparació
Pela i talla el mango a trossos. Guarda’ls al congelador un parell d’hores abans de preparar el batut. Batem primer el mango i el suc de llimona, i després hi afegim el iogurt i ho tornem a batre tot.
Batut de kiwi
Ingredients
- 2 kiwis
- 4 iogurts naturals
- 100 ml de llet
Preparació
Pelem els kiwis. Posem els iogurts al recipient de la batedora, hi afegim la llet i el kiwi, i ho triturem fins a formar una batut cremós.
Batut de remolatxa
Ingredients
- 150 g de remolatxa cuita i pelada
- 1 iogurt natural
- Suc d’una taronja
- 150 ml de aigua
Preparació
Incorporem en el recipient de la batedora la remolatxa trossejada, el iogurt, el suc de taronja i l’aigua. Després triturem tot fins a obtenir una barreja homogènia.
Batut verd
Ingredients
- 100 g d’espinacs crus
- 1 taronja
- 200 g de iogurt natural o grec
- 2-3 ametlles crues
- Suc de ½ llimona
- Llet (opcional)
Preparació
Rentar els espinacs i escorre’ls. Pelar i esqueixar la taronja, tallar les ametlles a trossos petits i esprémer el suc de llimona. Incorporar-ho tot a un recipient per a la batedora, s’afegeix el iogurt i es tritura tot. Si queda molt espès es pot afegir una mica de llet fins a obtenir la textura desitjada.