Bocins de iogurt amb fruites i xocolata

Aquesta recepta que us proposem avui, Bocins de iogurt amb fruites i xocolata és com un gelat casolà molt nutritiu i a més, ben deliciós. Ideal per picar a mitja tarda un mos ben refrescant, que farà les delícies de tota la família.

Per a 4/6 persones

Ingredients

  • 2 iogurts
  • Maduixes tallades a trossets petits
  • Una tauleta de xocolata
  • Sucre o mel

Preparació

Tallem les maduixes a trossets petits.

Posem el iogurt en un bol, hi incorporem les maduixes. Si volem endolcir una mica més la barreja, hi podem afegir una culleradeta de sucre o mel, és opcional.

Barregem bé, fins a incorporar-ho tot, però sense treballar-ho massa.

En una safata hi posem paper de forn i anem fent piles amb una o dues cullerades de iogurt i les fruites. Els hi podem donar una forma més rodona o deixar-les irregulars, quedaran bones de totes les maneres!

Posem la safata al congelador i la deixem uns 30 minuts o fins que el iogurt amb fruita s’hagi solidificat.

Trenquem la tauleta de xocolata a trossets. La podem desfer al bany maria o al microones. Quan estigui pràcticament desfet ho podem anar remenant i amb la mateixa calor s’acabarà de desfer.

Si desfem la xocolata al microones s’ha de fer amb intervals de 30 segons: treure-ho, remenar i repetir l’operació si no ha quedat prou desfet. Anem baixant els intervals fins a 10s. Aneu en compte perquè es pot passar de desfet a cremat molt ràpid.

Deixem refredar la xocolata uns minuts. Traiem els bocins de iogurt congelat i els submergim en la xocolata fins a cobrir-los completament i els tornem a posar a la safata.

Els posem 10-15 minuts al congelador i ja els podem menjar, o bé desar-los en un tuper al congelador si ens els menjarem gelats, o a la nevera si els volem amb l’interior més cremós.

Variacions

Aquesta recepta accepta moltes variacions. Es pot fer amb altres fruites: gerds, mores, nabius, mango, kiwi, etc.

També hi podem afegir una mica d’essència de vainilla.

Una altra opció és afegir-hi mantega de fruits secs com ara mantega de cacauet o d’ametlla.

Fins i tot, si no ens agrada trobar-hi trossets podem substituir la fruita per melmelada.

Podem prescindir de la cobertura de xocolata, o bé fer servir una tauleta de xocolata per postres, en aquest cas, hi haurem d’afegir una cullerada d’oli o mantega per a desfer-la.

La recepta també accepta afegir-hi trossets de galeta, fruits secs, perles de xocolata o arròs/quinoa inflada a la cobertura de xocolata per a donar-li un punt cruixent.

Oi que se’t fa la boca aigua? Quina és la teva combinació favorita?