Brandada de bacallà

Ingredients

  • 800 g de filets de bacallà
  • 2 dents d’all
  • 2 cullerades sopera de suc de llimona
  • ¼ de tassa d’oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de mató
  • 2 cullerades soperes de llet desnatada
  • Sal i pebre

Preparació

Tirar el bacallà en aigua bullint durant un minut o dos, assegurar-se que no hi ha espines.

Tallar l’all i posar-lo a la batedora amb el bacallà i el suc de llimona.

Barrejar a baixa velocitat, afegint de forma gradual l’oli i després el mató i la llet. Traspassar a una paella i coure a foc molt lent durant 15 minuts.

Salpebrar i posar a la nevera durant una hora o més. Amb això queden bé les olives negres.

Servir amb triangles petits de pa fregit en oli com si fossin xips per mullar o servir amb cullera sobre biscotes.

Dieta Mediterrània