Brioix farcit de menjar blanc del Delta
Saps què és el menjar blanc del Delta? Doncs t’ho expliquem. Es tracta d’unes postres típiques del Delta de l’Ebre que es fan a base de llet i farina d’arròs, aromatitzades amb canyella i llimona. Sona bé, eh? Si continues llegint sabràs com es fan i a més en farcirem uns brioixos ben bons. Som-hi?
- Temps de preparació: 60 minuts
- Temps de cocció: 10 minuts
- Temps de repòs: 40
- Categoria: postres
- Regió de cuina: cuina del Delta
- Comensals/Porcions: 12
Ingredients:
Pel brioix:
- 220 g de farina de força
- 70 ml de llet
- 2 ous
- 40 g de sucre
- 4 g de sal
- 15 g de llevat de forner fresc
- 2 beines de vainilla
- Ratlladura de ½ llimona
- 60 g de mantega
Per pintar:
- 100 g de sucre
- 50 g de llet
Pel menjar blanc:
- 750 ml de llet
- 100 g de sucre
- 120 g de farina d’arròs
- 1 branca de canyella
Preparació
Per començar posarem en un bol la farina, el sucre i la sal, dues beines de vainilla, la ratlladura de mitja llimona, els 2 ous, els 70 ml de Llet Nostra i ho pastem, es pot fer directament amb les mans, ja que buscarem una textura molt específica. Hi afegim el llevat i la mantega. Continuem amassant. Veureu que la massa és molt enganxifosa. La podem deixar uns 10 minuts a la nevera perquè amb el fred serà més fàcil continuar pastant, fins a aconseguir una textura fina i elàstica, com de pell de ceba.
Fem una forma rodona amb la massa, i per acabar de pastar li fem uns copets. La tapem amb un drap humit i la deixem fermentar uns 40 minuts. El seu volum s’haurà doblat.
Ara procedirem a tallar-la en boles d’uns 40 g. Les pintem amb llet. I les enfornem uns 10 minuts a 180º.
Mentrestant, preparem la barreja per pintar els brioixos. Posem un cassó al foc amb el sucre i la llet i ho portem a ebullició. I pintem els brioixos, ja cuits, generosament.
Ha arribat l’hora de preparar el menjar blanc. És ben fàcil. Posem tots els ingredients en un cassó en fred: llet, sucre, farina i canyella, i els barregem. És el moment de posar-ho al foc lent i continuem remenant fins que espesseixi. Fem un petit forat a la part superior del brioix i hi anem afegint el menjar blanc amb una màniga pastissera que sobresurti una mica per dalt, a sobre hi posem un polsim de canyella i ja podem gaudir d’aquestes dolces i delicioses postres.