recepta brioix farcit de menjar blanc del Delta

Brioix farcit de menjar blanc del Delta

Saps què és el menjar blanc del Delta? Doncs t’ho expliquem. Es tracta d’unes postres típiques del Delta de l’Ebre que es fan a base de llet i farina d’arròs, aromatitzades amb canyella i llimona. Sona bé, eh? Si continues llegint sabràs com es fan i a més en farcirem uns brioixos ben bons. Som-hi?

  • Temps de preparació: 60 minuts
  • Temps de cocció: 10 minuts
  • Temps de repòs: 40
  • Categoria: postres
  • Regió de cuina: cuina del Delta
  • Comensals/Porcions: 12

Ingredients:

Pel brioix:

  • 220 g de farina de força
  • 70 ml de llet
  • 2 ous
  • 40 g de sucre
  • 4 g de sal
  • 15 g de llevat de forner fresc
  •  2 beines de vainilla
  • Ratlladura de ½ llimona
  • 60 g de mantega

Per pintar:

  • 100 g de sucre
  • 50 g de llet

Pel menjar blanc:

  • 750 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • 120 g de farina d’arròs
  • 1 branca de canyella

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

Per començar posarem en un bol la farina, el sucre i la sal, dues beines de vainilla, la ratlladura de mitja llimona, els 2 ous, els 70 ml de Llet Nostra i ho pastem, es pot fer directament amb les mans, ja que buscarem una textura molt específica. Hi afegim el llevat i la mantega. Continuem amassant. Veureu que la massa és molt enganxifosa. La podem deixar uns 10 minuts a la nevera perquè amb el fred serà més fàcil continuar pastant, fins a aconseguir una textura fina i elàstica, com de pell de ceba.

Fem una forma rodona amb la massa, i per acabar de pastar li fem uns copets. La tapem amb un drap humit i la deixem fermentar uns 40 minuts. El seu volum s’haurà doblat.

Ara procedirem a tallar-la en boles d’uns 40 g. Les pintem amb llet. I les enfornem uns 10 minuts a 180º.

Mentrestant, preparem la barreja per pintar els brioixos. Posem un cassó al foc amb el sucre i la llet i ho portem a ebullició. I pintem els brioixos, ja cuits, generosament.
Ha arribat l’hora de preparar el menjar blanc. És ben fàcil. Posem tots els ingredients en un cassó en fred: llet, sucre, farina i canyella, i els barregem. És el moment de posar-ho al foc lent i continuem remenant fins que espesseixi. Fem un petit forat a la part superior del brioix i hi anem afegint el menjar blanc amb una màniga pastissera que sobresurti una mica per dalt, a sobre hi posem un polsim de canyella i ja podem gaudir d’aquestes dolces i delicioses postres.