Brioix farcit de menjar blanc del Delta

Saps què és el menjar blanc del Delta? Doncs t’ho expliquem. Es tracta d’unes postres típiques del Delta de l’Ebre que es fan a base de llet i farina d’arròs, aromatitzades amb canyella i llimona. Sona bé, eh? Si continues llegint sabràs com es fan i a més en farcirem uns brioixos ben bons. Som-hi?

  • Temps de preparació: 60 minuts
  • Temps de cocció: 10 minuts
  • Temps de repòs: 40
  • Categoria: postres
  • Regió de cuina: cuina del Delta
  • Comensals/Porcions: 12

Ingredients:

Pel brioix:

  • 220 g de farina de força
  • 70 ml de llet
  • 2 ous
  • 40 g de sucre
  • 4 g de sal
  • 15 g de llevat de forner fresc
  •  2 beines de vainilla
  • Ratlladura de ½ llimona
  • 60 g de mantega

Per pintar:

  • 100 g de sucre
  • 50 g de llet

Pel menjar blanc:

  • 750 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • 120 g de farina d’arròs
  • 1 branca de canyella

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Llet Nostra (@lletnostra)

Preparació

Per començar posarem en un bol la farina, el sucre i la sal, dues beines de vainilla, la ratlladura de mitja llimona, els 2 ous, els 70 ml de Llet Nostra i ho pastem, es pot fer directament amb les mans, ja que buscarem una textura molt específica. Hi afegim el llevat i la mantega. Continuem amassant. Veureu que la massa és molt enganxifosa. La podem deixar uns 10 minuts a la nevera perquè amb el fred serà més fàcil continuar pastant, fins a aconseguir una textura fina i elàstica, com de pell de ceba.

Fem una forma rodona amb la massa, i per acabar de pastar li fem uns copets. La tapem amb un drap humit i la deixem fermentar uns 40 minuts. El seu volum s’haurà doblat.

Ara procedirem a tallar-la en boles d’uns 40 g. Les pintem amb llet. I les enfornem uns 10 minuts a 180º.

Mentrestant, preparem la barreja per pintar els brioixos. Posem un cassó al foc amb el sucre i la llet i ho portem a ebullició. I pintem els brioixos, ja cuits, generosament.
Ha arribat l’hora de preparar el menjar blanc. És ben fàcil. Posem tots els ingredients en un cassó en fred: llet, sucre, farina i canyella, i els barregem. És el moment de posar-ho al foc lent i continuem remenant fins que espesseixi. Fem un petit forat a la part superior del brioix i hi anem afegint el menjar blanc amb una màniga pastissera que sobresurti una mica per dalt, a sobre hi posem un polsim de canyella i ja podem gaudir d’aquestes dolces i delicioses postres.