Bunyols de poma i crema catalana
Els bunyols de poma i crema catalana són fàcils de fer. Són unes postres ben dolces i delicioses de cuina típica casolana.
La recepta té un punt crític: és aconseguir que la crema catalana quedi consistent i sense grumolls. A continuació us expliquem com fer-ho. Ara bé, si teniu poc temps o poca paciència, sapigueu que us podeu saltar aquesta part i fer servir directament la crema catalana Llet Nostra.
Ingredients
Crema:
- 1/2 litre de Llet Nostra sencera
- 125 grams de sucre
- 1 cullaradeta de cafè de sucre avainillat
- 4 rovells d’ou
- 55 grams de farina de blat de moro
Bunyols:
- 3 pomes Fuji o Golden tallades a rodanxes
- 3 ous
- Un raig d’anís
- 250 grams de farina
- Mig sobre de llevat
- Un cullerada sopera de sucre
- Sucre per posar-ne per sobre
- Oli de girasol per fregir
Preparació
Començarem per preparar la crema, ja que l’haurem de deixar reposar a la nevera.
El primer pas és posar una olla al foc amb mig litre de llet i el sucre, fins que arrenqui el bull. Mentrestant, posarem els 4 rovells d’ou en un bol amb la farina i ho barregem fins que quedi ben intregrat.
Retirem la llet del foc i l’anem abocant poc a poc al bol i seguim rementant fins que quedi una mescla suau, líquida i homogènia. Cal remenar constantment, vigilant que no se’ns quallin els ous.
Tornem a posar la mescla al foc. En aquest punt, començarà a agafar consistència i a obtenir la textura desitjada, és a dir, una consistència cremosa. La retirem del foc. Ara hem d’aconseguir que es refredi, però que no qualli. Podem posar la crema sobre una safata i seguirem movent amb una cullera per evitar que es facin grumolls.
Ara sí, quan ja s’ha refredat de forma natural, la posarem en un bol, el taparem amb film transparent i la deixarem a la nevera mentres acabem de fer la recepta.
Fem els bunyols! És la part més senzilla de la recepta.
Tallem les pomes a rodanxes i les reservem a la nevera amb un raig de llimona perquè no s’oxidin.
En un bol, posem els ous, la farina, el sucre, el llevat i l’anís. Barregem fins a integrar tots els ingredients.
Posem oli a fregir en una paella. Banyem les rodanxes de poma dins la barreja y les anem fregint. Les deixem refredar.
Ara ve la part en què hem de crear el “bunyol” de poma: ho farem amb dues rodanxes de poma a mode de sandvitx i posant la crema al mig. Després espolsarem sucre al damunt, al gust.