Bunyols de poma i crema catalana

Els bunyols de poma i crema catalana són fàcils de fer. Són unes postres ben dolces i delicioses de cuina típica casolana.

La recepta té un punt crític: és aconseguir que la crema catalana quedi consistent i sense grumolls. A continuació us expliquem com fer-ho. Ara bé, si teniu poc temps o poca paciència, sapigueu que us podeu saltar aquesta part i fer servir directament la crema catalana Llet Nostra.

Ingredients

Crema:

  • 1/2 litre de Llet Nostra sencera
  • 125 grams de sucre
  • 1 cullaradeta de cafè de sucre avainillat
  • 4 rovells d’ou
  • 55 grams de farina de blat de moro

Bunyols:

  • 3 pomes Fuji o Golden tallades a rodanxes
  • 3 ous
  • Un raig d’anís
  • 250 grams de farina
  • Mig sobre de llevat
  • Un cullerada sopera de sucre
  • Sucre per posar-ne per sobre
  • Oli de girasol per fregir

Preparació

Començarem per preparar la crema, ja que l’haurem de deixar reposar a la nevera.

El primer pas és posar una olla al foc amb mig litre de llet i el sucre, fins que arrenqui el bull. Mentrestant, posarem els 4 rovells d’ou en un bol amb la farina i ho barregem fins que quedi ben intregrat.

Retirem la llet del foc i l’anem abocant poc a poc al bol i seguim rementant fins que quedi una mescla suau, líquida i homogènia. Cal remenar constantment, vigilant que no se’ns quallin els ous.

Tornem a posar la mescla al foc. En aquest punt, començarà a agafar consistència i a obtenir la textura desitjada, és a dir, una consistència cremosa. La retirem del foc. Ara hem d’aconseguir que es refredi, però que no qualli. Podem posar la crema sobre una safata i seguirem movent amb una cullera per evitar que es facin grumolls.

Ara sí, quan ja s’ha refredat de forma natural, la posarem en un bol, el taparem amb film transparent i la deixarem a la nevera mentres acabem de fer la recepta.

Fem els bunyols! És la part més senzilla de la recepta.

Tallem les pomes a rodanxes i les reservem a la nevera amb un raig de llimona perquè no s’oxidin.

En un bol, posem els ous, la farina, el sucre, el llevat i l’anís. Barregem fins a integrar tots els ingredients.

Posem oli a fregir en una paella. Banyem les rodanxes de poma dins la barreja y les anem fregint. Les deixem refredar.

Ara ve la part en què hem de crear el “bunyol” de poma: ho farem amb dues rodanxes de poma a mode de sandvitx i posant la crema al mig. Després espolsarem sucre al damunt, al gust.