Caneló de carbassó amb anxoves i mató
L’Ada Parellada, una de les nostres cuineres de capçalera, ens explica una recepta d’alta cuina però alhora molt fàcil de fer. Si us animeu a fer-la a casa passareu a ser considerats un gran xef.
Un plat principal fet amb ingredients de la cuina catalana clàssica i mediterrània, el mató i les anxoves, i embolcallats amb carbassó. Mireu, mireu!
- porcions: 4
- tipus: plat principal
- cuina: Alta cuina
- keywords: fàcil
- preparació: 15 m
- repòs: 2 hores
Ingredients:
- 1 carbassó
- 3 Els Músics de Llet Nostra
- 6 anxoves
- Anet (al gust)
- Enciam (al gust)
- Fruita seca (al gust)
- Un polsim de sal
Per a la salsa d’alvocats:
- 1 alvocat madur
- 1 c.s. de suc de llimona
- 40 ml d’oli d’oliva
- Un pessic de sal
Preparació
Primer de tot, pelem la fruita seca, es pot fer amb un drap de cotó. La posem en un morter hi afegim una mica de sal (evita que els trossets surtin volant), fem la picada amb la mà de morter. En un bol hi posem els 3 matons d’Els Músicsde Llet Nostra. Hi afegim la fruita seca picada i les 6 anxoves i una mica de pols d’anet. Ho barregem amb una cullera.
Tallem el carbassó a làmines ben fines, sense arribar a les llavors. Mullem una mica la fusta sobre la que posarem paper de film plàstic i a sobre hi anirem posant les làmines de carbassó una al costat de l’altre de tal manera que quedi com una sola làmina. Ara sí, ja podem escampar per damunt la barreja que hem reservat i amb l’ajuda del film l’anem embolicant. Li donem la forma de caneló, per tal que quedi bé s’ha de posar un parell d’hores a la nevera, sense treure el film que l’embolica.
Finalment, hi posem la salsa d’alvocat al damunt amb una mica d’enciam per a decorar.
Què us sembla? Us animeu a tastar-ho?