Canelons farcits de formatge
Avui prepararem uns canelons casolans farcits de formatge, per gaudir amb tota la familia. Prepara els ingredients i som-hi!
Per a 4 persones
Ingredients
- 6 l d’aigua
- 1/3 de la recepta (8 quadrats d’aprox. 12 x 12 cm) de la pasta verda
- Sal, nou moscada
- ¼ de tassa de formatge parmesà ratllat
- 1 ou
- 400 g de formatge ricota fresc o mató
- 2 tasses de salsa blanca
Preparació
Portar 6 litres d’aigua amb sal a bullir, afegir la pasta i continuar la cocció fins que estiguin tendres, uns 15 minuts. Escórrer i refredar amb aigua freda per poder-los gestionar millor.
Batre l’ou i el formatge ricota junts fins que estigui ben barrejat, afegir una mica d’aigua tèbia si la barreja és massa espessa. Amanir amb una mica de sal i de nou moscada.
Greixar una safata per forn poc profunda (aproximadament 20 x 30 cm). Posar 1 làmina quadrada de pasta en un plat, posar una vuitena part del farcit dins del quadrat, enrotllar i posar a un costat de la safata. Fer el mateix fins tenir 8 canelons farcits i ben col·locats.
Abocar la salsa blanca per sobre i escampar-hi formatge parmesà.
Coure al forn preescalfat (200ºC) fins que bullin i estiguin una mica daurats, uns 20 minuts.
—
Pasta verda
Ingredients
- 1 paquet (250 g) d’espinacs tallades fines congelades
- ¼ de tassa d’aigua
- 4 ½ tasses de farina normal sense tamisar
- 3 ous
Preparació
Deixar que els espinacs es descongelin, fer-les puré amb una liquadora, afegir ¼ de tassa d’aigua o passar pel molinet o un colador gros.
Posar 4 tasses de farina en un pot gran, reservar l’altra meitat de tassa per empolvorar la taula per tallar pa o el taulell per pastar.
Afegir els ous i els espinacs a la farina, remenar fins que estigui ben barrejat i es pugui agafar amb la mà. I a continuació agafar la taula enfarinada i pastar fins que estigui ben barrejada. Partir la massa en dues o tres peces, segons necessitat, per estirar-la. Estirar amb el corró cada part fins aconseguir una làmina fina (3 mil·límetres o menys) i tallar a quadrats o tires per canelons o lasanya. Estendre sobre un drap net i deixar assecar entre mitja hora i mig dia bans de cuinar. La pasta seca es pot guardar a l’armari per utilitzar més endavant.
La pasta que surt, quan s’utilitza espinacs crua, és d’un color verd molt bonic, i el color es manté després de la cocció. Els espinacs frescs crus, quan es pugui, s’han d’utilitzar en lloc de congelats ja que donen millors resultats.
—
Salsa blanca
Per a 1 tassa
Ingredients
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa de llet desnatada
Preparació
Posar la quantitat d’oli indicada en una cassola i sofregir la farina amb la sal. Llavors s’agrega la llet i es cuina foc moderat remenant constantment fins que la salsa espessa i comenci a bullir.