Carxofes al forn

Carxofes al forn

Sabies que les carxofes són una de les hortalisses conreades més antigues? Van ser descobertes per primera vegada a la conca mediterrània! A més, ja es consumien a l’època dels Grecs i els Romans que li van atribuir diverses propietats medicinals.

Es pot menjar crua, amb una mica de sal, pebre i oli d’oliva, o cuita (forn, vapor, etc.), ja que la seva carn fina, delicada i aromàtica requereix poc condiment. Les parts comestibles de la carxofa són la base de les fulles i el cor que contenen una gran varietat d’antioxidants i fibra.

Aquesta “flor” és pròpia de l’hivern, encara que té dues temporades ideals, una a la tardor i una altra a la primavera, depenent del clima de la zona on es cultiva.

Aprofitem que és temps de carxofes per gaudir-les amb aquesta recepta senzilla!

Comensals: 4
Preparació: 10 min
Cocció: 1 h
Temps total: 1 h 10 min

Ingredients

  • 16 carxofes mitjanes
  • 4 dents d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre

Preparació

Per començar, preescalfem el forn a 250º.

Després, tallem el tronc de les carxofes per poder col·locar-les fàcilment sobre una superfície plana. Per obrir les fulles, en colpegem la punta unes quantes vegades.

Col·loquem les carxofes amb les fulles cap amunt una al costat de les altres sobre una safata de forn. Piquem les dents d’all. Al centre obert les carxofes tirem l’all picat, salpebrem i tirem abundant oli d’oliva.

Introduïm la safata dins del forn al centre i baixem a 200º. Segons lo tendres que vulgueu les carxofes podeu deixar-les de 45 a 60 minuts.

Per saber si ja estan cuites, simplement intenta arrencar una de les fulles d’alguna carxofa i no es trenqui el cor.

Servim al costat d’un plat buit per llençar les restes de les fulles que ens anem menjant.

Dieta Mediterrània